Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Prostituate de lux pentru politicieni” Şefii agenţiilor „Diva Models” şi Star Models, condamnaţi la câte 4,6 ani de închisoare

ro

04 Oct, 2013 00:00 4610 Marime text
Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au mărit două dintre pedepsele aplicate de Tribunalul Ialomiţa în dosarul cunoscut publicului larg sub denumirea „Prostituate de lux pentru politicieni”.

În această cauză penală au fost judecaţi Cornel Relu Costan, patronul agenţiei de modeling „Diva Models” din Constanţa, Ştefan Radu Nicola, Ion Tămârjan - şeful agenţiei de modeling Star Models şi Gabriel Alexandru Voicu. La data de 5.11.2012, Tribunalul Ialomiţa i-a condamnat pe Cornel Relu Costan, pe Ştefan Radu Nicola şi pe Ion Tămârjan - şeful agenţiei de modeling Star Models la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Asta în timp ce Gabriel Alexandru Voicu a luat doi ani de închisoare, tot cu suspendare. Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a modificat două dintre pedepsele mai sus precizate. Mai exact, Ion Tămârjan, şeful agenţiei Star Models, şi Cornel Relu Costan, patronul Diva Models Constanţa, au fost condamnaţi la câte 4 ani şi 6 luni de închisoare. Tot ieri, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Tămârjan, Costan şi Radu Ştefan Nicola, pe care-i obligă la plata a câte 400 de lei fiecare către stat. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În această cauză au fost 140 de martori, dintre care 54 sunt din Constanţa, 42 din Ialomiţa, iar restul din Bucureşti, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Bihor, Mureş, Bacău, Cluj, Argeş, Ilfov, Suceava, Timiş, Botoşani, Dolj, Gorj, Arad, Vaslui, Iaşi şi Teleorman. În 2011, Cornel Relu Costan ne-a declarat că a dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa a fost „fabricat 100%”. „Presa din Germania şi Austria a scris cine-s părţile vătămate. Constanţa este un oraş mic, se ştie cine sunt părţile vătămate. (...) Am picat eu, pentru că trebuia să pice cineva. În dosar s-a plecat de la altceva şi s-a ajuns la Negoiţă (n.r. Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3 Bucureşti). Nu aţi văzut de câte ori scrie «neinteligibil» în transcrierea interceptărilor”, a mai menţionat Costan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • si florin munteanu de la radio sky? daca era ficasa? 04 Oct, 2013 13:13 ce mafie