Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:05 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DNA Constanţa l-au vrut scos din arest la domiciliu pe Boris Parpală (rechizitoriu)

ro

26 Jun, 2015 00:00 1068 Marime text

Judecătoarea Iuliana Radu, din Tribunalul Constanţa, l-a scos, ieri, din arest la domiciliu pe Boris Parpală, fost inspector în cadrul Consiliului Județean Constanța şi director al Direcției pentru Agriculturã a Județului Constanța.
 
Radu a înlocuit arestul preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar. Soluţia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. De menţionat că judecătoarea Iuliana Radu a luat decizia mai sus precizată după ce a admis, ca fondate, cererile formulate atât de procurorii DNA Constanţa, cât şi de Parpală. Potrivit unor surse judiciare, solicitarea de ieri a DNA Constanţa a venit în contextul în care Curtea Constituţională a României a declarat neconstituţional articolul referitor la arestul la domiciliu.
 
În cazul în care va rămâne sub control judiciar, Parpală trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Poliţia Municipiului Constanţa, organ desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa, fixată de judecătorul de cameră preliminară, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia; să nu se apropie de martorii din lucrări şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.
 
Boris Parpală a fost trimis în judecată pe data de 27 mai şi este suspectat de efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată (32 de acte materiale), şi de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată (22 de acte materiale). Parpală este suspectat şi de evaziune fiscală, în forma evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, de spălare de bani, dar şi de transmiterea fictivă a părților sociale ori a acțiunilor deținute într-o societate comercială, în scopul săvârșirii unei infracțiuni sau al sustragerii de la urmărirea penală ori în scopul îngreunării acesteia.
 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Boris Parpală, fost consilier CJC şi şef al Direcției pentru Agricultură Constanţa (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii