Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinşi cu peste o sută de kilograme de peşte braconat

ro

04 Oct, 2012 01:00 1477 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat opt cetăţeni români care pescuiau cu plase interzise de lege, în lungime de peste 250 metri, şi transportau aproximativ 150 de kilograme de peşte.

Marţi, în jurul orei 02.25, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sulina au acţionat pe canalul Cardon, unde au verificat o ambarcaţiune cu motor în care se aflau P.S. (37 ani) şi S.M. (29 ani).

În ambarcaţiunea celor două persoane domiciliate în oraşul Sulina au fost găsite două setci de tipul avă, în lungime de 30 metri, o unealtă de pescuit tip prostovol, confecţionată artizanal şi cantitatea de 21 de kilograme peşte din speciile singer şi avat.

Tot în cursul zilei de marţi, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Isaccea au verificat în trafic un autoturism marca Audi A4, în care se aflau C.J. (44 ani) şi C.G. (42 ani).

În urma controlului a fost găsită cantitatea de 102 kilograme de peşte din specii diferite, pentru care cei doi bărbaţi domiciliaţi în judeţul Tulcea nu au putut prezenta niciun fel de documente justificative.

De asemenea, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Chilia l-au identificat pe N.F. (37 ani), care transporta cu o căruţă patru plase de tipul setcă, din aţă, în lungime de 134 de metri şi cantitatea de 18 kilograme de peşte. În jurul orei 22.55, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Cernavodă au surprins un grup de trei persoane care pescuiau dintr-o barcă din tablă cu ajutorul a două plase fabricate din nylon, respectiv aţă, în lungime de 93 metri, în care se aflau trei kilograme de peşte.

Plasele şi prostovolul au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele 144 de kilograme de peşte au fost predate spre valorificare unor societăţi comerciale de profil.

În toate cazurile, persoanele sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de nedeţinere a licenţei de pescuit comercial şi transport al peştelui fără a poseda documente legale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii