Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:20 21 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Premieră" la primărie Mazăre a cerut singur strămutarea unui proces care se judecă la Constanţa!

ro

15 Feb, 2012 00:00 2094 Marime text
fincogero_Radu_Mazare_003.jpgÎn urma repartizării aleatorii, cererea de strămutare a ajuns în atenţia completului CC6 al Înaltei Curţi

Spre sfârşitul anului trecut, edilul Radu Mazăre, executat silit alături de primăria pe care o conduce, dar şi în calitate de primar al municipiului Constanţa de către afaceriştii italieni de la Fin.Co.Ge.Ro.SpA Catania, a vorbit deschis despre semnele de întrebare pe care i le-ar ridicao parte din magistraţii Judecătoriei Constanţa, legat tocmai de cazul cu executarea silită. În acest context, decis să nu mai stea cu mâinile în sân şi să se lase pe mâinile instanţei, edilul a cerut strămutarea procesului buclucaş. „Eu sunt intrigat. O judecătoare, cu o uşurinţă teribilă, să accepte executarea pe o factură proformă pe 13 milioane de euro, este un mare semn de întrebare", spunea Mazăre în luna noiembrie 2011.

În acest context, solicitarea primarului de a nu se judeca la Constanţa sa a fost înregistrată pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe data de 19 ianuarie 2012, urmând să fie analizată de judecătorii Curţii Supreme pe data de 22 februarie. În proces, părţi sunt Municipiul Constanţa prin Primar, în calitate de petent, şi Fin.Co.Ge.Ro.SpA, în calitate de intimat. În urma repartizării aleatorii, cererea a ajuns în atenţia completului CC6 al Înaltei Curţi. Procesul pe care primarul Mazăre l-ar vedea strămutat a ajuns la Tribunalul Constanţa, urmând să se judece, culmea, în aceeaşi zi în care se va analiza cererea de strămutare la Bucureşti. Concret, este vorba despre dosarul cu numărul 3069/212/2011, al cărui obiect este reprezentat de o contestaţie la executare formulată de Municipiul Constanţa prin primar şi în care, la mijlocul lunii noiembrie 2011, instanţa Judecătoriei Constanţa, în completul prezidat de magistratul Emilia Secure, a decis să respingă acţiunea Municipiului Constanţa prin Primar.

„Discutăm de plata banului public"

În minuta instanţei se arată că Judecătoria Constanţa „respinge excepţia prescripţiei dreptului de a cere executarea silită; respinge contestaţia la executare formulată de contestator Municipiul Constanţa prin Primar în contradictoriu cu intimat SC Fin Co Ge Ro SpA SRL ca neîntemeiată. Respinge cererea privind obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecată reprezentând onorariul expert". Hotărârea pronunţată de judecătoarea Emilia Secure putea fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Aşa cum am menţionat anterior, referitor la acest dosar, primarul Radu Mazăre spunea la sfârşitul anului trecut „eu sunt intrigat. O judecătoare, cu o uşurinţă teribilă, să accepte executarea pe o factură proformă pe 13 milioane de euro, este un mare smen de întrebare". „Discutăm de plata banului public acceptat de un judecător, fără situaţii de lucrări, fără devize, fără urmărirea lucrărilor, fără cantităţi de materiale. Judecătoarea, care ne-a stupefiat, pe toţi, a respins toate expertizele cerute de Consiliul Local, să vedem măcar cât este valoarea, şi a admis executarea Primăriei cu 13 milioane de euro, punând în pericol viaţa unui întreg oraş", mai declara primarul în cotidianul local Liderul de Opinie, în noiembrie 2011. La momentul respectiv, reprezentanţii Judecătoriei Constanţa au declarat că „instanţa consideră că nu este oportună formularea unui punct de vedere acum, dat fiind că încă nu s-a motivat soluţia dispusă în procesul respectiv". Între timp, aşa cum precizam anterior, dosarul a ajuns la Tribunalul Constanţa, în recurs, urmând să se judece pe data de 22 februarie. Se pare însă că, dat fiind că instanţa Tribunalului Constanţa va pronunţa o hotărâre definitivă şi irevocabilă, primarul nu mai este dispus să se încreadă în justiţia constănţeană. Menţionăm că am încercat să luăm un punct de vedere de la primarul Radu Mazăre legat de cererea de strămutare a procesului cu Fin.Co.Ge.Ro.SpA, iar în acest sens i-am transmis şi un mesaj pe telefonul mobil. Totuşi, până la închiderea ediţiei, primarul nu şi-a exprimat punctul de vedere. Dacă în zilele următoare acesta ne va fi transmis, îl vom publica în ediţia din ziua imediat următoare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 15 Feb, 2012 15:20 Va rog sa-mi permiteti sa-l intreb pe PREMAR :daca chiar ii pasa de ORAS si de LEGE -de ce a dat Autorizatii de construire Fin.co.ge.ro pentru faleza Zorile si DE CE nu apar pe sit primarie Hotararile de consiliu si procesele verbale,minut cu minut,ale sedintei din 30 ian. 2012.Legea asa precizeaza,iar primaria a pus filtru si a cenzurat.Va multumesc!