Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:48 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompierul decedat sâmbătă este condus, astăzi, pe ultimul drum

ro

01 Sep, 2015 00:00 1277 Marime text
Astăzi, începând cu ora 10.00, la Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“, va fi oficiată slujba religioasă în memoria pompierului Daniel Marius Fripis. Înmormântarea va avea loc în Cimitirul Central Constanţa.

Amintim că, sâmbătă dimineaţa, pompierul Daniel Fripis, în vârstă de 42 de ani, se afla în misiune când s-a dat alarma. O butelie a luat foc în timp ce proprietarul unei case de pe strada Tabla Buţii încerca să o schimbe. Până la sosirea pompierilor, oamenii au încercat să stingă incendiul cu pături. În cel mai scurt timp, un echipaj de pompieri a intrat pe poartă şi s-a grăbit să intervină. Dan Fripis, comandantul echipei, s-a apropiat cu un furtun, fără să ezite, pentru a stinge butelia. Exact în acel moment s-a produs explozia. Suflul puternic i-a azvârlit casca de protecţie din cap, iar bucăţi mari de metal l-au lovit în faţă. Colegii pompierului spun că Daniel Fripis era complet echipat cu costum de protecţie şi că a respectat protocolul. Din păcate, în urma exploziei, el şi-a pierdut viaţa.

Dan Fripis era căsătorit şi era tatăl unui copil de 19 ani. Colegii spun că era un salvator profesionist, dedicat meseriei sale. Lucra la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ de nouă ani, fiind încadrat în funcţia de comandant de echipaj, şi era de un curaj ieşit din comun.

Cu durere în suflete, familia, prietenii şi colegii au transmis mesaje pentru cel care a fost soţ, tată şi salvator.

„Te vom iubi şi nu te vom uita niciodată! Odihneşte-te în pace, sufletul nostru drag! Soţia, Betty, şi fiul, Sebi“, este mesajul pe care l-a transmis familia îndurerată.

De asemenea, colegii din Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal sunt alături de Betty Fripis, soţia regretatului erou, în aceste momente de grea încercare.

„Ne exprimăm profundul regret pentru pierderea suferită şi adresăm sincere condoleanţe întregii familii şi multă putere pentru a trece peste această tragedie. Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, transmite deputatul Gheorghe Dragomir, copreşedintele Filialei Constanţa a PNL.

„Sâmbătă, 29 august 2015, a încetat din viaţă, la vârsta de 42 de ani, plutonier adjutant Fripis Daniel Marius. S-a născut la data de 9 mai 1973, în Constanţa, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste şi de la care a primit o bună educaţie, moştenind nu numai cinstea şi omenia, dar şi respectul pentru muncă. Subofiţerul a fost încadrat la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Dobrogea» al judeţului Constanţa din anul 2006, din sursă externă, cu gradul de plutonier major, ocupând funcţia de comandant de echipaj în cadrul Detaşamentului de Pompieri Constanţa Oraş, funcţie pe care a deţinut-o până în prezent. La data de 1 august 2013, plutonier major Fripis Daniel Marius a fost avansat, la termen, la gradul de plutonier adjutant. Din funcţia de comandant de echipaj, şi-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de colegii săi. Nu pot fi uitate calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat. Puterea de muncă, pregătirea profesională şi, nu în ultimul rând, diplomaţia sa au contribuit la bunul mers al intervenţiilor la care a participat de-a lungul carierei sale de pompier. Cu profund respect, aducem omagiul nostru celui ce a fost plutonier adjutant Fripis Daniel Marius şi adresăm familiei îndurerate sincere condoleanţe“, au transmis colegii de la ISU „Dobrogea“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii