Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:27 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţistul Elvid Daniel Babalîc, în arest la domiciliu Ar fi primit bani pentru a-i „ierta“ pe şoferii care încalcă legea

ro

05 Feb, 2016 00:00 1167 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, ieri, cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa privind arestarea preventivă a poliţistului Elvid Daniel Babalîc, de la Ovidiu.
 
Instanţa a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de Babalîc pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 4 februarie până la data de 4 martie, inclusiv.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Judecătorii constănţeni i-au impus lui Elvid Daniel Babalîc „obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte din (...) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza“.
 

Pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, Babalîc are următoarele obligaţii: „a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte este chemat; b) să nu comunice direct sau indirect cu suspecţii Pişciali Denis, Rău Constantin-Gabriel, Rusu Petrică, Vladu Ilie, Tănăsoiu Marian, Gheorghe Dimciu, Bâtă Liviu, Dumitraşcu Ion şi Dumitrache Ion Cristian“, potrivit minutei.

 
Se pare că Elvid Daniel Babalîc este cercetat pentru că ar fi primit diverse sume de bani pentru a-i „ierta“ pe şoferii prinşi în trafic încălcând legea.
 
Babalîc este unul dintre poliţiştii IPJ Constanţa judecaţi într-o cauză desprinsă din mega-ancheta denumită generic „Mafia de la Rutieră“. În acest caz, Babalîc a fost achitat. Mai mult decât atât, anul trecut, pe 23 decembrie, Babalîc a câștigat un proces cu statul român, care a fost obligat să-i plătească poliţistului constănţean suma de 9.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată efectuate în dosarul în care a fost achitat.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii