Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:30 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițistul constănțean Elvid Daniel Babalîc, acuzat de luare de mită, achitat

ro

23 Dec, 2020 21:19 1310 Marime text
  • Decizia nu este definitivă.
 Tribunalul Constanța a decis azi achitarea polițistul constănțean Elvid Daniel Babalîc!

Acesta este acuzat de luare de mită - 11 fapte distincte , achitare deoarece nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunile, de fals intelectual, achitat deoarece nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunea și abuz în serviciu - deoarece nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunea.
 
Mai mult, instanța a încetat procesul penal pornit împotriva polițistului constănțean Elvid Daniel Babalîc sub aspectul savarsirii infractiunilor, având în vedere împăcarea părților.
 
Tot în prezenta cauză, Vladu Ilie (polițist local în Ovidiu), acuzat de complicitate la luare de mită, a fost achitat pentru că nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunea.
 
Pişciali Denis, bănuit de dare de mită, a fost și el achitat deoarece nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunea.
 
Rusu Petrică, bănuit de dare de mită a fost achitat deoarece nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunea.
 
Tribunalul a luat act că IPJ Constanţa nu s-a constituit parte civilă în această cauză.
 
Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. 

În prezenta cauză, un fost poliţist local din Ovidiu a fost condamnat printr-o sentinţă definitivă la doi ani şi trei luni de închiosare cu suspendare, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi complicitate la înşelăciune. În primă instanţă, fostul poliţist local luase trei ani şi patru luni de închisoare cu executare. 

De asemenea, tot în prezenta cauză, mai mulţi şoferi din Constanţa au fost trimişi în judecată şi condamnaţi la pedeapsa de câte un an şi patru luni de închisoare fiecare, cu suspendare sub supraveghere, pentru infracţiunea de dare de mită.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii