Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulţi şoferi din Constanţa au fost condamnaţi definitiv pentru dare de mită

ro

18 Jan, 2018 00:00 3651 Marime text
Hotărâre definitivă în dosarul în care mai mulţi şoferi din Constanţa au fost trimişi în judecată pentru dare de mită! În cauză, Tribunalul Constanţa a dispus, în primă instanţă, condamnarea a unui fost poliţist local la trei ani, şase luni şi zece zile de închisoare cu executare, el fiind găsit vinovat de complicitate la luare de mită, fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu.
 
De precizat că ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa, în baza ordonanţei de delegare emise de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa şi sub coordonarea acestuia, au efectuat trei percheziţii, dintre care una în Biroul Ordine Publică din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu şi două percheziţii domiciliare la locuinţele a doi poliţişti (unul naţional, iar celălalt local).
 
Revenind la şoferi, Curtea de Apel Constanţa a dispus condamnarea inculpaţilor „Dumitraşcu IonGheorghe DimciuDumitrache Ion CristianTănăsoiu Marian şi Rău Constantin Gabriel, la pedeapsa de câte un an patru luni de închisoare, fiecare, cu suspendare sub supraveghere, pentru infracţiunea de dare de mită“.
 
În cazul lui Liviu Bâtă, fost lucrător în cadrul Poliţiei Locale Ovidiu, prima instanţă a decis condamnarea acestuia, pentru complicitate la luare de mită, fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu, la pedeapsa de trei ani, şase luni şi zece zile, cu executare. Curtea de Apel Constanţa a decis rejudecarea de către prima instanţă.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Conform datelor oficiale, în luna octombrie 2015, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie Constanţa au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu de către un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Ovidiu.
 
„În fapt, în noaptea de 18/19 august 2015, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, B.E.D. (Elvid Daniel Babalîc) împreună cu un lucrător al Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Ovidiu au oprit un autoturism condus de G.I., care nu poseda permis de conducere. În autoturism se mai aflau două persoane, iar cei trei transportau bunuri, respectiv dispozitive electrice sustrase de la o societate ce executa lucrări la construcţia unui bloc de locuinţe din oraşul Năvodari, judeţul Constanţa. Pentru a nu-i întocmi dosar penal, G.I. i-a remis agentului de poliţie o sumă de bani şi o parte dintre bunurile sustrase. De asemenea, din datele obţinute în cauză a rezultat că B.E.D. împreună cu B.L. şi V.I., lucrători în cadrul Poliţiei Locale Ovidiu, pe timpul îndeplinirii atribuţiunilor de serviciu, au pretins şi primit sume de bani de la şoferii depistaţi încălcând normele rutiere, pentru a nu lua măsurile legale împotriva acestora“, se mai arată în documentele oamenilor legii.
 
Totodată, procurorii au mai arătat că după percheziţii domiciliare au fost ridicate mai multe documente şi înscrisuri de la sediul Poliţiei Oraşului Ovidiu, precum şi bunuri (dispozitive electrice) care proveneau din furtul săvârşit în noaptea de 18/19 august 2015. Bunurile făceau obiectul unui dosar penal cu autori necunoscuţi, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa ca urmare a unei plângeri formulate de către administratorul unei societăţi ce reclama furtul acestora şi crearea unui prejudiciu de 40.000 de lei.
 
După condamnările din primă instanţă, judecătorii au disjuns cauza cu privire la inculpaţii Babalîc Elvid Daniel, Vladu Ilie, Pişciali Denis şi Rusu Petrică şi au dispus formarea unui nou dosar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii