Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:47 15 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii, nemulțumiți de achitarea polițistului constănțean Elvid Daniel Babalîc, acuzat de luare de mită

ro

30 Dec, 2020 00:00 1137 Marime text
  • Elvid Daniel Babalîc, acuzat de luare de mită - 11 fapte distincte, fals intelectual și abuz în serviciu, a fost achitat deoarece nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunile.
  • Mai mult, instanța a încetat procesul penal pornit împotriva polițistului constănțean Elvid Daniel Babalîc sub aspectul savarsirii infractiunilor, având în vedere împăcarea părților.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sunt nemulțumiți de decizia Tribunalului Constanța prin intermediul căreia polițistul constănțean Elvid Daniel Babalîc, acuzat de luare de mită, a fost achitat!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, procurorii au contestat hotărârea Tribunalului. Drept urmare, dosarul va fi trimis la Curtea de Apel Constanța.
 
Elvid Daniel Babalîc, acuzat de luare de mită - 11 fapte distincte, fals intelectual și abuz în serviciu, a fost achitat deoarece nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunile.
 
Mai mult, instanța a încetat procesul penal pornit împotriva polițistului constănțean Elvid Daniel Babalîc sub aspectul savarsirii infractiunilor, având în vedere împăcarea părților.
 
Tot în prezenta cauză, Vladu Ilie (polițist local în Ovidiu), acuzat de complicitate la luare de mită, a fost achitat pentru că nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunea.
 
Pişciali Denis, bănuit de dare de mită, a fost și el achitat deoarece nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunea.
 
Rusu Petrică, bănuit de dare de mită a fost achitat deoarece nu există probe că acesta a săvârşit infracţiunea.
 
Tribunalul a luat act că IPJ Constanţa nu s-a constituit parte civilă în această cauză.

 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
În prezenta cauză, un fost poliţist local din Ovidiu a fost condamnat printr-o sentinţă definitivă la doi ani şi trei luni de închiosare cu suspendare, pentru complicitate la luare de mită în formă continuată, favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi complicitate la înşelăciune. În primă instanţă, fostul poliţist local luase trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză, mai mulţi şoferi din Constanţa au fost trimişi în judecată şi condamnaţi la pedeapsa de câte un an şi patru luni de închisoare fiecare, cu suspendare sub supraveghere, pentru infracţiunea de dare de mită.
 
Citește și:
 
Polițist din Valu lui Traian, acuzat de luare de mită, menținut în arest la domiciliu

Dosarul unui cunoscut director din CJC a ajuns la Tribunalul Constanța. Prejudiciu calculat de DNA, peste 12 milioane euro

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii