Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii se apara singuri de acuzele grave

ro

28 Mar, 2008 00:00 1715 Marime text
1206654521.jpg

Agentii de politie tulceni, incriminati de rudele victimelor unui accident misterios, nu au nevoie de aparator. Ieri, la Curtea de Apel Constanta, a avut loc un nou termen in procesul celor patru inspectori si agenti, acuzati, de familiile Larie si Grigorov, de favorizarea infractorului si alte infractiuni.

Plangerea a fost formulata de Gheorghe si Ana Maria Larie si Reghina Grigorov, rudele a doi fosti ofiteri ai Marinei militare, decedati in conditii incerte, in vara anului trecut. Pe 21 decembrie, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta a dispus neinceperea urmaririi penale pentru cei patru politisti, insa solutia a fost atacata in instanta. Ieri, in fata magistratilor, politistii au precizat ca nu doresc sa-si angajeze un aparator, desi li se aduc acuzatii grave. Este vorba despre inspectorul Daniel Calota, seful Postului de Politie din localitatea Murighiol, agentii Mihai Olteanu si Marian Anton, ambii angajati ai postului de politie respectiv, si Claudia Moisei, in calitate de agent de politie tehnician criminalist, in cadrul aceluiasi post. Oamenii il acuza pe inspectorul Calota de abuz in serviciu, in forma calificata, favorizarea infractorului, fals intelectual si uz de fals. De savarsirea acelorasi infractiuni il acuza si pe agentul Olteanu, in timp ce acuzele pe care petentii i le aduc agentului Anton sunt de abuz in serviciu in forma calificata si fals intelectual. Aceleasi faradelegi ii sunt imputate si tehnicianului criminalist Moisei.

Accident suspect

In noaptea de 18 spre 19.07.2007, pe canalul navigabil Dunavat, si-au pierdut viata, in imprejurari cel putin suspecte, Mircea Larie, de 37 de ani, si Ionel Grigorov, de 32 de ani, in timp ce se intorceau din Delta. Anchetatorii de la fata locului (in speta, agentii de politie nominalizati in plangere) au conchis ca a fost vorba despre un simplu accident naval, cauzat de impactul dintre ambarcatiunea in care se aflau cele doua victime si cea a unor persoane cunoscute in zona drept braconieri. In urma asa-zisului accident, doar Larie si Grigorov au cazut in apa si s-au inecat, iar asta in conditiile in care Mircea Larie a fost ofiter de marina militara, iar Ionel Grigorov a fost scafandru in cadrul Marinei militare. Ocupantii celei de a doua ambarcatiuni nu au suferit leziuni, cu exceptia lui Mihai Andrei, care a acuzat o rana superficiala in partea dreapta a fetei. Despre acesta, alaturi de Valentin Lucian Grigore, oamenii locului spun ca ar face parte dintr-o retea bine organizata de braconieri, care au relatii foarte stranse cu politia locala, respectiv politistii impotriva carora se indreapta plangerea. Familiile victimelor au apelat la toate parghiile legale pe care le aveau pentru a atrage atentia asupra conduitei defectuoase a organelor de politie locale. In momentul in care pana si procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel le-au intors spatele, familiile celor doua victime s-au adresat instantei, pentru a isi gasi dreptatea. Termenul urmator a fost fixat pe 1 aprilie.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii