Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au dat lovitura Doi administratori, cercetaţi pentru evaziune fiscală cu motorină

ro

23 Jan, 2013 20:19 1954 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa cercetează doi bărbaţi din judeţele Ilfov şi Prahova pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, care, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu au putut prezenta documentele de transport fluvial a peste 90 de tone de motorină.

La data de 20 ianuarie, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, în urma cercetărilor efectuate privind legalitatea transportului fluvial de produse petroliere, au extins cercetările privind pe I. Giora, de 52 de ani, din localitatea Voluntari, judeţul Ilfov şi pe D. Lucreţiu Tudor, de 41 de ani, din localitatea Câmpina, judeţul Prahova, ocazie cu care s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva suspecţilor, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Persoanele cercetate au calitatea de administratori ai unor societăţi comerciale care au ca domeniu de activitate tranzacţionarea de produse petroliere.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că suspecţii nu pot prezenta evidenţele contabile ale societăţilor comerciale pe care le administrează, necesare înregistrării operaţiunilor de tranzacţionare a produselor petroliere, neavând contracte comerciale specifice şi în conformitate cu legea, avize de expediţii pentru marfa transportată, facturi fiscale, jurnale de vânzări-cumpărări, registru de casă, ordine de plată etc.

Având în vedere valoarea prejudiciului, s-a luat măsura asiguratorie a sechestrului judiciar asupra bunurilor tranzacţionate de cele două societăţi comerciale, în valoare de 670.000 de lei şi asupra unei cantităţi de 190.478 de litri de motorină, în valoare de 987.275,20 lei. În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii