Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:30 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţist de la Transporturi Maritime, arestat la domiciliu pentru un telefon (document)

ro

14 Aug, 2015 00:00 1402 Marime text
Abduraman Deria, de 33 de ani, agent al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru presupuse fapte de corupţie. Poliţistul este acuzat că ar fi cerut mită un telefon de ultimă generaţie, pentru a nu amenda o firmă din Bacău. Judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, a dispus arestarea la domiciliu a poliţistului pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 12 august şi până la data de 10 septembrie, inclusiv.
 

Potrivit unor surse apropiate anchetei, zilele trecute, poliţistul ar fi oprit în Portul Agigea, pentru un control de rutină, un autotren încărcat cu cereale. În timpul verificărilor, poliţistul ar fi constatat că licenţa firmei care deţinea autocamionul ar fi fost expirată. Atunci, poliţistul i-ar fi cerut şoferului suma de 1.000 de lei. La scurt timp, poliţistul ar fi revenit şi ar fi pretins un telefon mobil de ultimă generaţie, pentru a nu amenda firma. Reprezentatul firmei i-ar fi trimis telefonul poliţistului prin curierat, nu înainte de a anunţa Direcţia Generală Anticorupţie. În spatele şoferului de la firma de curierat se aflau procurorii, care ar fi găsit telefonul în casă.
 
Aşa cum arătam şi mai sus, la cererea procurorilor, Tribunalul Constanţa a luat faţă de poliţist măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 60 de zile.
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, document pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Integritate, Abduraman Deria nu are terenuri, case, maşini, conturi, însă are datorii la trei bănci, în valoare de 16.000 de euro şi 1.600 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii