Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 14 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri! Patru suspecți, cercetați de procurorii DIICOT

ro

29 Nov, 2023 10:35 728 Marime text
Foto: DIICOTLa data de 28.11.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău au dispus reținerea  a 3 inculpați și măsura controlului judiciar față de un al patrulea, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor  de constituirea unui grup infracțional organizat,  trafic de droguri de risc și deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Potrivit DIICOT, s-a reținut că, începând cu iulie 2023, inculpații au constituit un grup infracțional organizat în scopul procurării și comercializări de droguri de risc.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada iulie-noiembrie, în mod repetat, inculpații   au comercializat în mod direct sau în calitate de intermediari diferite cantități de droguri  de risc (canabis) către consumatori din județul Buzău, inclusiv minori.

Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Buzău și alte două localități din județ , fiind identificate și ridicate cantitatea de 160 de grame de materie vegetală, 3 grindere, un cântar, 6 telefoane mobile, suma de  2.400 de lei, precum și alte mijloace de probă. 
Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile“ - au mai precizat reprezentanții DIICOT.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Buzău.

„Acțiunea  a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Buzău.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai menționat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Opt procurori, propuși de ministrul Justiției pentru a ocupa funcțiile de conducere vacante din DNA, DIICOT și Parchetul General. Lista
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii