Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:02 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt procurori, propuși de ministrul Justiției pentru a ocupa funcțiile de conducere vacante din DNA, DIICOT și Parchetul General. Lista

ro

29 Nov, 2023 09:04 1099 Marime text
Sursa foto: Facebook.com - Direcția Națională Anticorupție

Opt procurori au fost propuși de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, pentru a ocupa funcțiile de conducere secții din cadrul Parchetului Curții Supreme, DNA și DIICOT.
 
Informația a fost transmisă de către Ministerul Justiției, care a precizat că pentru funcțiile de procuror-șef de secție pentru Secția de Combatere a traficului de droguri și Secția de Combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice, ambele din cadrul DIICOT, nu a fost formulată nicio propunere.
 
Conform datelor oficiale, opt magistrați au fost propuși pentru funcții de conducere din Parchetul General, DNA și DIICOT.
 
Magistratul Remus-Iulian Popa a fost propus pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de Urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (Parchetul General).
 
Magistratul Antonia-Eleonora Constantin a fost propusă pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției Judiciare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Magistratul Cristina Daniela Balcan a fost propusă pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de Resurse umane și documentare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Magistratul Adrian Cornel Nicolau a fost propus pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției Parchetelor militare în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Magistratul Adrian Petre Todoran a fost propus pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de Combatere a criminalității organizate în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
 
Magistratul Marinela Mincă a fost propusă pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției Judiciare penale în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.
 
Magistratul Mihaiela Moraru-Iorga a fost propusă pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de Combatere a corupției în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.
 
Magistratul Ionuț Ardeleanu a fost propus pentru funcția de procuror-șef de secție al Secției de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție în cadrul Direcției Naționale Anticorupție.
 
Propunerile au fost transmise Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pentru obținerea avizului, iar apoi vor fi transmise Președintelui României.
 
Amintim, în perioada 6-16 noiembrie 2023, s-au desfășurat, la sediul Ministerului Justiției, interviurile pentru: patru funcții de procuror-șef de secție în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție; trei funcții de procuror-șef de secție în cadrul DNA; trei funcții de procuror-șef de secție în cadrul DIICOT.
 
Conform Ministerului Justiției, interviurile au fost desfășurate în fața comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanții Ministerului Justiției, ai Consiliului Superior al Magistraturii, Institutului Național al Magistraturii și Academiei de Studii Economice și compusă din ministra Justiției, secretari de stat, procurori, un profesor de management și un psiholog.
 
De asemenea, reprezentanții MJ au precizat că, în urma fiecărei serii de interviuri, au avut loc consultări extinse și minuțioase între ministrul Justiției și toți membrii comisiei de interviu.
 
Acum, urmează ca Secția pentru Procurori a CSM să analizeze propunerile și să supună la vot acordarea avizului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ultima oră!
Beatrice Silvia Șișman și Gabriela Rugea, reîncadrarte procurori la Constanța și Tulcea!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii