Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paramedic SMURD acuzat că ar fi agresat sexual o pacientă în drum spre spital

ro

06 Aug, 2023 11:53 989 Marime text
La data de 03.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, militar activ, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Potrivit procurorilor DIICOT, s-a reținut că  la data de 08.06.2023, inculpatul, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a profitat de faptul că persoana vătămată majoră, pacientă  în transport către o unitate spitalicească,  se afla în imposibilitatea de a-și exprima voința și a exercitat asupra acesteia acte de agresiune sexuală.

„De asemenea, pentru a elimina   înregistrările video incriminatorii surprinse de   camera de supraveghere amplasată în interiorul autospecialei de transport pacienţi,  inculpatul a șters fără drept  datele informatice stocate pe cardul de memorie, aducând astfel atingere integrităţii  și disponibilității acestora .
La data de 04.08.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Militar București a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti. 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții DIICOT.

Citește și: 

Tragedie pe litoral! Bărbat de aproximativ 40 de ani, înecat în mare la Costinești
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii