Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:46 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pantofi sport, confiscați de inspectorii vamali din Constanța

ro

19 Jan, 2017 15:35 800 Marime text
Imagini pentru inspectori vamali constantaInspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa Sud au descoperit, ieri, aproximativ 1.600 perechi pantofi sport, susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 77.800 euro, urmare controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Chişinău, Republica Moldova.

Astfel, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul în Chişinău, Republica Moldova,  au reţinut 1.556 perechi pantofi sport, bunuri susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală pentru marca figurativă  ADIDAS. Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la valoarea bunului original este de aproximativ 77.800 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii