Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:36 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OIL Terminal, parte vătămată Cererea de modificare a măsurii controlului judiciar formulată de Sorin Cosmeanu, respinsă de magistraţi

ro

27 Aug, 2015 00:00 1285 Marime text
În dosarul nr. 3128/118/2015/a5, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, Secţia penală, cu obiectul „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000)“, în şedinţa din 14 august, magistraţii constănţeni au respins cererea de modificare a măsurii controlului judiciar formulată de inculpatul Sorin Cosmeanu, ca nefondată.
 
„În baza art. 274 alin.2 C.p.p., obligă inculpatul Cosmeanu Sorin la plata sumei de 100 de lei, cheltuieli judiciare avansate de stat. Admite cererea inculpatului Buga Cristian de a depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa, în intervalul 21.08 - 25.08.2015 pentru a se deplasa în localitatea Dolhasca, judeţul Suceava“, au mai decis, în şedinţa din 14 august, magistraţii. Reamintim că părţi în dosar sunt: Florin Mustăţea, Nicolae Zanet, Sorin Cosmeanu, Cristian Buga, Costel Bobric, Sorin Daniel Moraru, Cristina Stoica şi Luca Toader - inculpaţi şi societatea OIL Terminal SA - parte vătămată.
 
Reamintim că Nicolae Zanet, Cristian Buga şi Sorin Cosmeanu sunt agenţi de poliţie la Compartimentul de Ordine Publică al Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, fiind acuzaţi de luare de mită. „Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat ca stare de fapt că, în perioada 2014 - aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin, ajutat de alţi făptuitori încă nedepistaţi sau neidentificaţi, a sustras din vagoanele-cisternă ale SC OIL Terminal SA, sosite în Portul Constanţa, diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat cu ajutorul coinculpatului Bobric Costel şi al altor participanţi neidentificaţi până în prezent. În cursul lunii aprilie 2015, inculpatul Mustăţea Florin a dat, cu titlu de mită, mai multe sume de bani şi produse petroliere inculpaţilor Buga Cristian şi Cosmeanu Sorin, iar inculpatul Zanet Nicolae a primit de la alt participant la furturile de produse petroliere sume de bani, astfel încât inculpaţii poliţişti să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a le permite, în continuare, «hoţilor» să sustragă combustibilii din Portul Constanţa“, conform procurorilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii