Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără şi un turc, acuzaţi de evaziune fiscală (galerie foto)

ro

04 Apr, 2012 02:35 1693 Marime text
evaziune_Sectia_5_politie_tiruri.jpgCa urmare a activităţilor de investigare desfăşurate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, sub directa coordonare a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, privind documentarea infracţională, într-o cauză de evaziune fiscală şi contrabandă, la data de 2 aprilie, au fost efectuate şase percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, a judeţului Ilfov şi oraşului Murfatlar, judeţul Constanţa.

Astfel, cu ocazia descinderilor au fost identificaţi şi prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Elena Iuliana I., de 21 de ani, şi Atilla C., de 28 de ani, cetăţean turc, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, faptă prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. b şi f din Legea nr. 241/2005 şi folosire de acte falsificate, prevăzută de art. 273 din Legea nr. 86/2006. Faţă de persoanele în cauză a fost luată măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

Reamintim că la data de 10.03.2012, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, acţionând pe linia combaterii faptelor de evaziune fiscală şi contrabandă, s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că o societate comercială de tip „fantomă" ce nu funcţiona la sediul social declarat, este destinatara fictivă a unor transporturi de mărfuri alimentare (legume fructe şi brânză) importate din spaţiul comunitar european (Grecia şi Italia).

În urma verificărilor efectuate cu privire la activitatea acestei societăţi comerciale au fost identificate la PCTF Giurgiu cinci autotractoare cu semiremorcă ce transportau o cantitate totală de circa 90.000 kg mărfuri alimentare (portocale, măsline, varză, salată şi brânză) în valoare totală de aproximativ 110.000 de euro şi care aveau ca destinaţie fictivă o adresă din municipiul Constanţa, la care societatea în cauză nu desfăşoară niciun fel de activitate. Întreaga cantitate de marfă a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar asupra celor cinci mijloace de transport s-a dispus punerea sub sechestru asiguratoriu. Totodată, a fost începută urmărirea penală faţă de societăţile comerciale transportatoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, şi complicitate la folosire de acte falsificate, privind transportul fictiv al acestor mărfuri către municipiul Constanţa, în condiţiile în care marfa urma să fie livrată în fapt către alţi destinatari din Bucureşti şi Ilfov.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii