Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:00 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi decizii în dosarul în care Nicuşor Constantinescu a fost condamnat

ro

23 Mar, 2016 00:00 1018 Marime text


Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis, ieri, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României formulată de Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), în dosarul Centrului Militar Zonal.
 
Potrivit unor surse judecătoreşti, celelalte cereri ale şefului CJC au fost respinse. Este vorba despre cererea depusă de avocaţii lui Nicuşor Constantinescu de audiere în prezenta cauză a foştilor prefecţi de Constanţa Liviu Brăiloiu şi Radu Volcinschi, o cerere de suspendare a cauzei şi o cerere de sesizare a Înaltei Curţi cu o hotărâre preliminară.
 
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 29 martie.
 


În primă instanţa, Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, i-a aplicat şefului CJC trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4), şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa. Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii