Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu solicită recuzarea procurorului care-i anchetează pe şefii PSD Constanţa (rechizitorii+documente)

ro

03 Feb, 2015 00:00 2634 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD, a formulat, ieri, o cerere de recuzare a procurorului Andrei Bodean, din cadrul Serviciului teritorial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Solicitarea a fost făcută publică de Compartimentul de comunicare din cadrul CJC şi vizează „dosarul penal nr. 200/P/2014“, care, potrivit surselor noastre, ar fi cel de-al cincilea dosar instrumentat de DNA faţă de Nicuşor Constantinescu. Această cauză este instrumentată de procurorul Andrei Bodean, iar şeful Consiliului Judeţean Constanţa ar fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, pentru efectuarea unor plăţi către diverse asociaţii sportive şi culturale. Revenind la cererea de recuzare, ea a fost trimisă spre soluţionare procurorului-şef al DNA Constanţa, Sorin Constantinescu, cel care, pe data de 2 septembrie 2014, a cerut arestarea preventivă în lipsă a lui Nicuşor Constantinescu. Bodean l-a trimis în judecată pe şeful CJC în două dosare, aflate pe rolul Tribunalului Constanţa şi Curţii de Apel Bucureşti.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa apreciază că, în privinţa procurorului Bodean, „este incident un caz de incompatibilitate, în sensul că există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea acestuia este afectată“. „Totodată, apreciem că imparţialitatea procurorului este cu atât mai mult pusă sub semnul îndoielii, prin prisma modalităţii în care a procedat la desfăşurarea anchetelor penale în dosarele instrumentate în privinţa subsemnatului, inclusiv prin modalitatea în care a procedat la punerea în executare a mandatului de aducere emis pe numele subsemnatului pentru data de 15.01.2014, pe de o parte, precum şi împrejurarea că, în mod cu totul surprinzător, acest procuror este cel care anchetează toate dosarele împotriva subsemnatului, dosare instrumentate de către DNA - ST Constanţa“, se mai arată în cererea de recuzare.
 
Facem precizarea că întregul document poate fi citit în secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa.

 Mazăre 


 De remarcat că tot Andrei Bodean este cel care îl cercetează pe Radu Mazăre, edilul-şef al municipiului Constanţa, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, într-o altă cauză, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dar şi pentru stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora.

 Dosarul Retrocedărilor din Constanţa


 DNA l-a trimis în judecată pentru prima dată pe Nicuşor Daniel Constantinescu în octombrie 2008, în deja celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa. Rechizitoriul poate fi citit accesând secţiunea „Documente“.
 
Cea de-a doua trimitere în judecată a fost „bifată“ de procurorul Andrei Bodean, pe data de 25 aprilie 2014, În cauză, Nicuşor Constantinescu este bănuit de subfinanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa. Procesul se află pe rolul Tribunalului Constanţa.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


 Al treilea dosar a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Bucureşti, în luna mai 2014, de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe. În acest proces, Nicuşor Constantinescu este bănuit de complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de foloase necuvenite, şi de 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)


 Şeful CJC a fost trimis în judecată pentru a patra oară în luna noiembrie 2014. Dosarul a fost instrumentat de acelaşi Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, iar în cauză au mai fost deferite justiţiei alte 18 persoane fizice şi juridice, în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este bănuit de abuz în serviciu în formă continuată (şase infracţiuni), spălarea banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


 În cel de-al cincilea dosar, cel în care solicită recuzarea lui Bodean, şeful Consiliului Judeţean Constanţa ar fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, pentru efectuarea unor plăţi către diverse asociaţii sportive şi culturale.
 
Citeşte şi
 
Şeful DNA Constanţa cere arestarea lui Nicuşor Constantinescu
 
„Domnul Bodean îşi bate joc. Să ferească Dumnezeu să aibă nevoie de aceşti chirurgi cardiovasculari!“

 Nicuşor Constantinescu, atac direct la procurorul Andrei Bodean (video)

 Dispozitiv de monitorizare şi Penitenciarul Buffalo
Nicuşor Constantinescu, şedinţă cu scântei pentru confirmarea mandatului de arestare


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii