Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:53 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu NU se întoarce la CJC! Iulia Cezara Suciu îl ţine sub control judiciar

ro

09 Dec, 2015 00:00 1083 Marime text


Judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, a luat, ieri, o nouă decizie în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, unde Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful Consiliului Judeţean, a fost condamnat la 3,6 ani cu executare, în prima instanţă.
 
Iulia Cezara Suciu a hotărât ca Nicuşor Constantinescu să rămână sub control judiciar. Decizia de ieri nu este definitivă, ea fiind deja atacată la Curtea de Apel Constanţa de către şeful CJC.
 
Tot ieri, Nermin Apzait, judecător al Tribunalului Constanţa, a redeschis dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol, unde Nicuşor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Amintim că acest elicopter s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, accident în care au murit medicul Laura Vizireanu, asistenta Gabriela Harton, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel.
 
Aşa cum precizam şi în ediţiile trecute, tragedia aviatică nu are nicio legătură cu dosarul şefului CJC. Dosarul a fost amânat pentru 19 ianuarie 2016, dată până la care Consiliul Judeţean Constanţa se va constitui sau nu parte civilă în cauză.
 
De menţionat că, la data trimiterii în judecată, 29 iunie, Consiliul Județean Constanţa nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în procesul penal.

 

Pe durata controlului judiciar, Nicuşor Daniel Constantinescu are următoarele obligaţii:
 
1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat
2. să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei
3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat
4.să nu depăşească limita teritorială a României
5. să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală
6. să nu exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în:
 
1 - Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 - termen la 19 ianuarie 2016.
2 - Dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 - termen la 13 ianuarie 2016.
3 - Dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 - termen la 15 decembrie.
4 - Dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol - termen la 8 decembrie.
5 - Alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), din mai 2014 - termen la 18 decembrie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii