Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:43 06 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, menţinut sub control judiciar de judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir (rechizitoriu)

ro

28 Nov, 2015 00:00 1086 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), rămâne sub control judiciar. Decizia a fost luată ieri de judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir, din Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care şeful CJC a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. Nemulţumit, şeful CJC a atacat decizia la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că în acest dosar, la finele lunii trecute, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat judecătoarei Luisa Emanuela Dragomir arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, cererea fiind respinsă.
 
În rechizitoriu, DNA arată, printre altele, că „inculpatul Gâmbuţeanu Adrian George, în calitatea sa de director general al RAJDP Constanţa, cu sprijinul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013“.
 
În cauză, denunţătorul este, potrivit unor surse, omul de afaceri Marian Turbatu.
 
Citeşte şi
 
Victorie amară a lui Nicuşor Constantinescu în faţa judecătoarei Iulia Cezara Suciu
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)

 
În dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, în care a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare, în primă instanţă, Nicuşor Constantinescu se află sub control judiciar, el neavând voie, printre altele, să îşi exercite funcţia de preşedinte al CJC.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în:
- Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1)
- Dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (2)
- Dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (3)
- Dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (4)
- Alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), din mai 2014 (5).

Ti-a placut articolul?

Comentarii