Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:07 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu a scăpat de sub controlul judiciar în dosarul fundaţiilor Fantasio şi Thalia

ro

22 Jun, 2016 00:00 1069 Marime text


Magistratul Adriana Ispas, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, a revocat controlul judiciar faţă de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), în dosarul fundaţiilor Fantasio şi Thalia.
 
Decizia este definitivă.
 
Fostul şef al CJC a fost trimis în judecată alături de: fundaţiile Thalia şi Fantasio, Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR, Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este arestat preventiv în două dosare: CMZ şi cel în care a fost denunţat de Marian Turbatu.
 
Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, se pregăteşte să anunţe prima sentinţă în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu a fost deferit Justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 
Pronunţarea a fost stabilită pentru data de 24 iunie. Oricare va fi decizia instanţei, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
În cauză, fostul şef al CJC a fost acuzat de complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi de 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. Asta în timp ce Gâmbuţeanu a fost acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. În dosar, omul de afaceri Marian Turbatu este denunţător.
 
Săptămâna viitoare, judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, se vor pronunţa în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa. În cauză, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a fost condamnat la închisoare cu executare (3,6 ani).
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa va fi definitivă.

Dosarele fostului şef al CJC

În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în:

- dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1);
- dosarul CMZ, pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2);
- dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3);
- dosarul celor 19 persoane (fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4);
- dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5).
 
Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa.
 
Mai departe, fostul şef al CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii