Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:45 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nereguli constatate de Poliţia Locală pe drumurile publice din Constanţa. S-au aplicat amenzi

ro

09 Aug, 2019 13:01 570 Marime text
În data de 08.08.2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au derulat activități specifice pe raza Stațiunii Mamaia.
 
Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 11 fapte contravenționale, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, din care 10 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției au fost încheiate pentru staționarea autovehiculelor pe spațiul verde sau cu această destinație și 1 faptă contravențională pentru campare într-un loc în care acest lucru este interzis.
 
De asemenea, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli constatate pe drumurile publice, dintre care reţin atenţia: opririle și staționările efectuate neregulamentar în stațiile de transport public persoane în regim de taxi de pe faleza de promenadă a Stațiunii Mamaia.
 
Oamenii legii au constatat, în limita competențelor conferite de lege un număr de 8 încălcări ale legislației rutiere, după cum urmează:
 
- 1 pentru oprire neregulamentară, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din  O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
- 7 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
 
Poliţia Locală atrage atenția conducătorilor auto că, amenzile nu sunt deloc de neglijat!
 
Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte- amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.

Totodată, trebuie avut în vedere de către participanții la trafic că, în cazul opririi / staţionării neregulamentare, polițiștii locali pot dispune ridicarea autovehiculelor în cauză, scopul fiind fluidizarea traficului rutier și vizibilitatea acestora în zona trecerilor de pietoni sau marcajelor rutiere.

În cazul celor care staționează pe spatiul verde, potrivit art.9, pct.38 din H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, încălcarea acestor prevederi legale se sancționează  amendă contravențională cuprinsă între 400-800 lei- persoane fizice, iar  persoanele juridice cu amendă contravențională cuprinsă între 500-1.000 lei.

Poliţia Locală menţionează faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod constant!

Sursă foto: Poliţia Locală Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii