Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:22 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână îşi află astăzi sentinţa finală

ro

15 Jun, 2016 00:00 1135 Marime text


Magistraţii Curţii de Apel Constanţa se vor pronunţa, astăzi, în dosarul lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână. Ei sunt acuzaţi că ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe acesta din spatele gratiilor. În primă instanţă, Tribunalul Constanţa l-a condamnat pe Mircea Băsescu la patru ani cu executare. Asta în timp ce Marian Căpăţână a luat trei ani de detenţie.


 
La termenul precedent, Nadia Zlate, procuror DNA, a cerut majorarea pedepselor pentru cei doi şi confiscarea unor sume de bani.
 

„Trebuia să se dispună confiscarea sumei primite de fiecare dintre cei inculpaţi. 250.000 de euro de la Mircea Băsescu şi 350.000 de euro de la Marian Căpăţână. Pedepsele aplicate celor doi inculpaţi sunt nejustificat de blânde, având în vedere gravitatea infracţiunilor în concret. Apreciem la aplicarea unei pedepse orientate către maximum pentru Mircea Băsescu. Apreciem ca Marian Căpăţână a avut un rol de maximă influenţă. Solicităm să fie aplicată o pedeapsă orientată către mediu“, a spus procurorul.

 
Avocatul lui Florin Anghel a cerut restituirea sumei de 265.000 de euro.
 
„Acest apel este admisibil. Noi v-am solicitat să desfiinţaţi în parte sentinţa. Să dispuneţi restituirea sumei de bani, în cuantum de 265.000 de euro. În motivele de apel, noi am menţionat că pretenţiile noastre sunt referitoare la suma de 265.000 de euro. Restituirea urmează să se facă de către cei doi inculpaţi. Eu apreciez că în solidar. Nu am putea delimita în vreun fel ce sumă de bani i s-ar cuveni să primească din partea inculpatului Mircea Băsescu sau Marian Căpăţână“, a precizat avocata lui Florin Anghel.
 
Avocatele lui Marian Căpăţână au susţinut în faţa instanţei să se respingă cererea de majorare a pedepsei faţă de cel pe care îl apără şi să se dea o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere. Avocatul lui Mircea Băsescu a precizat că solicită achitarea întrucât, spune el, nu ar fi probe clare care să demonstreze că cel pe care îl apără ar fi luat acei bani.

Ti-a placut articolul?

Comentarii