Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat draftul strategiei României de inteligenţă artificială, în consultare publică

ro

06 Nov, 2023 20:53 897 Marime text
foto: Facebook.com
Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a lansat, în 26 septembrie, draftul strategiei României de inteligenţă artificială, în prezent aflându-se în consultare publică, a declarat luni ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan.

"Din punct de vedere al Inteligenţei Artificiale (AI), în 26 septembrie am lansat draftul strategiei României de inteligenţă artificială. Este în consultare publică şi pe site-ul nostru. Am făcut un eveniment public cu foarte mulţi antreprenori şi foarte multe universităţi din toată ţara. Până la jumătatea lunii noiembrie îl avem în continuare în dezbatere publică. Am primit feedback din foarte multe zone, m-aş bucura să primesc în continuare, pentru că până la finalul lunii noiembrie urmează să pregătesc draft-ul de HG şi să-l trecem prin Guvern", a menţionat Bogdan Ivan, la conferinţa organizată de Consiliul Concurenţei.

Potrivit acestuia, România ar urma să fie una dintre ţările din Uniunea Europeană care este pregătită din punct de vedere legislativ, ca reglementare, pentru a se asigura de etica utilizării inteligenţei artificiale, de respectarea drepturilor omului în folosirea inteligenţei artificiale. În acelaşi timp, aduce un cadru pentru beneficii economice concrete pentru mediu privat şi pentru cel din stat.

Referindu-se la sistemul naţional de facturare electronică, e-factura, ministrul Digitalizării a menţionat că, în ultimele trei-patru săptămâni, a lucrat "pe aceste mecanisme" împreună cu colegii săi de la Ministerul de Finanţe.

"Deja am identificat ce putem să facem pe termen foarte scurt. Mă refer în materie de zile, pentru a folosi inteligenţa artificială, ERP-uri, roboţi care procesează automat date şi le corelează pentru a avea date financiare relevante, pentru a creşte colectarea în special de TVA. Estimările sunt între 0,9 şi 1% creştere a colectării TVA, folosind instrumente de inteligenţă artificială", a adăugat ministrul.


Citește și:

UE, nou apel către TikTok
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii