Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UE, nou apel către TikTok

ro

06 Nov, 2023 18:12 1184 Marime text
foto: Pexels Comisarul european pentru afaceri digitale, Thierry Breton, i-a cerut luni şefului reţelei sociale chineze TikTok, Shou Zi Chew, să îşi continue eforturile împotriva dezinformării, salutând în acelaşi timp evoluţiile pozitive, în timpul unei discuţii prin videoconferinţă, potrivit AFP.

În octombrie, Comisia Europeană a deschis investigaţii care vizează TikTok, dar şi X (fosta Twitter) şi Meta (Facebook, Instagram), cerând detalii despre măsurile pe care le implementează împotriva diseminării de "ştiri false" şi "conţinut ilegal", după atacurile Hamas asupra Israelului, scrie Agerpres.ro. 

Noi obligaţii mai stricte se aplică în Uniunea Europeană pentru 19 platforme foarte mari, inclusiv TikTok, de la sfârşitul lunii august, ca parte a unui nou act legislativ privind serviciile digitale (DSA).

"Am văzut schimbări la platforma TikTok în ultimele luni, odată cu introducerea de noi funcţii pentru a-i proteja pe utilizatori şi investiţii în moderarea conţinutului şi securitatea", a declarat Breton, citat într-un comunicat emis după o discuţie care a avut loc luni între cei doi oficiali.

Comisia Europeană examinează "dacă aceste măsuri sunt suficiente pentru a asigura respectarea DSA. Pentru că acum, mai mult ca niciodată, nu trebuie să precupeţim niciun efort pentru a ne proteja cetăţenii - în special copiii şi tinerii - de conţinutul ilegal şi de dezinformare", a continuat el.

"Bună întâlnire cu comisarul Breton în această dimineaţă", a declarat la rândul său vicepreşedintele TikTok responsabil cu politicile publice pentru Europa, Theo Bertram. "Suntem încurajaţi de faptul că eforturile noastre nu au trecut neobservate. Continuăm să lucrăm îndeaproape cu Comisia privind respectarea DSA", a scris el pe X (ex-Twitter).

TikTok, deţinută de ByteDance din China, a anunţat că a eliminat patru milioane de videouri considerate ilegale sau dăunătoare în UE în septembrie, într-un raport publicat la sfârşitul lunii octombrie.

Platforma susţine că are un personal de 6.125 de persoane dedicat moderării conţinutului numai în Uniunea Europeană, dintr-un total de 40.000 de persoane responsabile pentru protejarea utilizatorilor săi din întreaga lume.


Citește și:

Un medicament „pentru slăbit“ face furori pe TikTok. Medicii sunt îngrijorați
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii