Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:29 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre şi Strutinsky, menţinuţi în arest de fosta consilieră a lui Daniel Morar (referat DNA)

ro

30 Apr, 2015 00:00 1426 Marime text
Judecătoarea Ioana Bogdan a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase
 
Judecătoarea Ioana Bogdan, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a decis ca Radu Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky să rămână în arest. Bogdan a admis solicitarea Danei Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de prelungire a măsurii arestării preventive în dosarul celor doi. Soluţia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În cauză, Mazăre este cercetat, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni). Asta în timp ce Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Judecătoarea Ioana Bogdan a fost procuror DNA şi consilier al lui Daniel Morar, fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Reamintim că Ioana Bogdan a judecat, aproape de începutul acestui an, dosarul cunoscut sub denumirea „Mita de la Primărie“, unde Constantin Babuş, director în cadrul Primăriei municipiului Constanţa (la data trimiterii în judecată), Ionel Pilat, director adjunct în cadrul Primăriei Constanţa (la data trimiterii în judecată), şi Marius Tărcatu, director la SC Edilservis SRL (la data trimiterii în judecată), au fost judecaţi pentru fapte de corupţie.
 
Tot Ioana Bogdan a respins, la începutul verii, cererea afaceristului Avraham Morgenstern de încuviinţare a părăsirii temporare a teritoriului ţării. Morgenstern este cercetat de DNA, alături de Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României, în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“. Amintim că judecătoarea care a decis menţinerea în arest a lui Mazăre a făcut parte din completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase, fostul premier al României, la doi ani de închisoare, soluţia fiind dată în Dosarul Calităţii.
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii