Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mașini, case și datorii Trei polițiști de la Permise și Înmatricularea Vehiculelor Tulcea, încătușați pentru corupție (documente)

ro

06 Jun, 2014 00:00 5333 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus, ieri, punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a lui Ionel Olăraș, subcomisar de poliție, și a lui Florea Străinu, inspector principal, ambii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Tulcea. Cei doi sunt cercetați pentru luare de mită. De asemenea, alături de cei doi mai este anchetat și Gheorghe Constantin, agent șef principal de poliție tot în cadrul SPCRPCÎV Tulcea, în sarcina căruia s-au reținut următoarele infracțiuni concurente: trei infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de abuz în serviciu.

Potrivit DNA Constanța, în perioada 2013 - 2014, la nivelul județului Tulcea s-au „săvârșit numeroase infracțiuni de corupție, de către reprezentanți ai unor școli de șoferi sau ai altor agenți economici, de către agenți și ofițeri din cadrul SPCRPCÎV Tulcea, dar și de către funcționari din cadrul Autorității Rutiere Române, în legătură cu examenul de obținere a permiselor de conducere și a atestatelor profesionale”. Conform organelor de anchetă, cursanții erau abordați de către instructorii auto sau de către reprezentanții școlilor de șoferi, care, afirmând că au influență asupra lucrătorilor din cadrul SPCRPCÎV Tulcea, pretindeau sume cuprinse între 150 și 300 de euro, promițând în schimbul acestora promovarea probei practice. „În acest context, la data de 16.01.2014, în orașul Măcin a avut loc examinarea cursanților din această localitate, la care au participat, printre alții, inculpații Străinu Florea, Olăraș Ionel și Constantin Gheorghe, în calitate de examinatori.

Anterior începerii probei practice, cei 3 inculpați s-au întâlnit cu o persoană care le-a dat polițiștilor câte 400 de lei pentru fiecare dintre cei 7 candidați ai școlii sale de șoferi, de la care pretinsese și primise anterior suma de 150 de euro, anume în acest scop. În continuare, la aceeași dată, în afara celor 2.800 de lei, cei trei inculpați au beneficiat și de servicii de masă, dar și de băuturi alcoolice, oferite gratuit de către aceeași persoană”, potrivit DNA. Procurorii mai spun că, „tot în aceeași zi, autoturismul aparținând MAI și folosit pentru deplasare de cei 3 inculpați veniți pentru examinare a fost alimentat cu benzină în valoare de 200 de lei”. „În perioada 2012 - 2013, inculpatul Constantin Gheorghe a primit mai multe sume de bani de la două persoane, pentru a le favoriza pe acestea la examenul de obținere a permisului de conducere”, au conchis procurorii Anticorupție. Celor trei li s-au adus la cunoștință calitatea, iar ieri au fost prezentați Tribunalului Constanța pentru emiterea mandatului de arestare preventivă pe 30 de zile. De menționat că în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și cu privire la alte persoane.

Averile

Conform declarației de avere, Ionel Olăraș are, din 2008, un teren agricol în suprafață de 11,5 hectare, la Mihail Kogălniceanu, un apartament, din 2003, în suprafață de 74 de metri pătrați, și 216.868 de lei datorie către o bancă. Potrivit documentului mai sus precizat, Ionel Olăraș a câștigat din salariu suma de 23.259 de lei.
Florea Străinu are, din 2012, un teren intravilan de o jumătate de hectar, donație, un apartament, o casă, un automobil marca Mercedes și un VW Polo, precum și 30.000 de lei datorie către o unitate bancară. Florea Străinu a câștigat din salariu aproape 25.000 de lei.
Gheorghe Constantin are o parte dintr-un teren agricol (moștenire), trei case (două moștenite), un apartament, datorii către două bănci (circa 60.000 de lei). Gheorghe Constantin a trecut în declarația de avere un salariu anual de 20.688 de lei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • leonidas 27 Jun, 2014 11:51 vedeti la macin ce casa i s'a construit mamei lui olaras.....cred ca e construita cu banii din banca :))
  • bisok ionel 11 Jun, 2014 00:13 bine lea facut la spagari astia eu am dat de permis si miau cerut 300 de auro instructorul si nu mau trecut ca nu era gaborul care trebuia