Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:34 01 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN participă la Exercițiul „SEISM 2019” condus de IGSU

ro

14 Oct, 2019 17:21 795 Marime text
Ministerul Apărării Naționale participă, cu personal din centrele operative de coordonare și conducere a intervenției constituite la nivel național și în municipiul București, la exerciţiul privind antrenarea structurilor de conducere și răspuns în cazul producerii unui seism major – „SEISM 2019”.
 
Exercițiul, condus de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, se va desfășura în perioada 15 – 17 octombrie pe teritoriul național și are ca scop testarea Concepției Naționale de răspuns post seism, revizuită.
 
La nivel central vor participa specialiști din Centrul Național de Conducere Integrată – MAI/CNCI, Centrul Național de coordonare și conducere a intervenției - CNCCI, și din structuri pentru gestionarea situațiilor de urgență constituite la nivelul tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, inclusiv din MApN.
 
La nivel local vor fi implicate comitetele județene pentru situații de urgență și Comitetul Municipiului București pentru situații de urgență, precum și centrele județene de coordonarea și conducere a intervenției, precum și Centrul Municipiului București de coordonare și conducere a intervenției.

„Seism 2019” se desfășoară pe baza unui scenariu fictiv și are drept scop antrenarea și testarea structurilor de decizie, de conducere și de coordonare a acțiunilor și activităților specifice managementului unei situații de urgență.
 
De asemenea, se urmărește testarea fluxului informațional și a măsurilor stabilite în concepția națională, revizuită, precum și verificarea modului de utilizare a aplicației informatice Sistemul de management informational pentru situațiile de urgență/SMISU în CNCCI.
 
Totodată, vor fi testate atât procedurile de solicitare și primire de asistență națională, cât și măsurile și acțiunile întreprinse pe linia Host Nation Support.

Ti-a placut articolul?

Comentarii