Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:04 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Macovei vrea revizuirea deciziei din dosarul cu Şova, pentru că a folosit un act falsificat

ro

18 Sep, 2015 19:22 659 Marime text
Monica Macovei spune că va cere în instanţă revizuirea deciziei din dosarul pe care Dan Şova i l-a intentat în 2009, precizând că solicitarea va avea la bază un act folosit de Dan Şova în instanţă, despre care procurorii DNA care l-au trimis în judecată susţin că a fost falsificat.
 
"Informaţiile apărute în presă despre falsificarea actelor pe care Şova le-a depus în instanţă în procesul cu mine arată micimea morală a acestui personaj politic, un «jurist», care mai este şi senator, dispus să încalce legea şi să mintă judecătorii", susţine Macovei, într-o declaraţie de presă.
 
Europarlamentarul menţionează că va informa CEDO, unde a depus o plângere după ce a pierdut procesul pe care i l-a intentat Dan Şova, "despre faptul că a depus acte false în instanţă". Unul din cele 11 procese verbale pe care, potrivit procurorilor DNA, Şova le-a falsificat pentru a le prezenta în apărarea sa în dosarul Turceni-Rovinari a fost folosit în procesul pe care acesta l-a intentat în 2009 Monicăi Macovei pentru calomnie.
 
Dan Şova a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, în legătură cu contractele încheiate de casa de avocatură Şova şi Asociaţii cu complexurile Turceni şi Rovinari. Potrivit rechizitoriului DNA, Şova ar fi falsificat 11 procese verbale ale Adunării Generale a Asociaţilor SCA Şova şi Asociaţii.
 
Pe site-ul Tribunalului Bucureşti, se arată că singurul dosar cu numărul ..../3/2009 în care Dan Şova este parte este cel în care acesta a reclamat-o pe Monica Macovei pentru calomnie. Acţiunea a fost intentată de Şova în urma acuzaţiilor Monicăi Macovei privind contractele de consultanţă juridică încheiate de casa de avocatură a acestuia cu complexurile Turceni şi Rovinari.
 
Dan Şova a câştigat procesul, în noiembrie 2013, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Monica Macovei fiind obligată să îi plătească 10.000 de lei.
 
Macovei spunea, după decizia definitivă, că se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi că s-a referit în declaraţiile sale la contractele lui Şova cu statul a căror valoare ar fi crescut după ce Victor Ponta i-a devenit partener la casa de avocatură, semnând o Convenţie de conlucrare la data de 30 august 2007.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii