Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lotul Craiova, la instanţele constănţene Executări silite, ucideri din culpă şi datorii neachitate la Drumuri şi Autostrăzi

ro

02 Apr, 2012 01:18 5713 Marime text

cap_8.jpgCei şapte afacerişti constănţeni cu belele în Craiova, închişi în celulele poliţiei doljene pentru o lună de zile la cererea procurorilor craioveni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în aşa-numitul dosar „lotul Craiova", nu şi-au început „cariera" în justiţie cu procesul din ţară.

Conform informaţiilor afişate pe Portalul instanţelor de judecată, se pare că ani de zile aceştia s-ar fi „format" în instanţele constănţene. Alina Antoanela Căulea, de pildă, apare în numeroase litigii civile, însă, foarte interesant, a avut şi calitatea de martor într-un proces penal, fiind vorba despre o ucidere din culpă, la care a asistat alături de Roland Marius Cadariu, la rândul său pion în ancheta DIICOT Craiova privind spălarea banilor. Totodată, Marian Simuloiu, alt constănţean arestat la Craiova, apare în mai multe procese cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Revenind însă la procesele Alinei Antoanela Căulea, este de menţionat că aceasta a fost dată în judecată de mai multe ori, din câte se pare, pentru datorii neachitate. Astfel, în mai 2010, Ştefan Avram cerea executarea silită a femeii, solicitarea sa fiind admisă de magistraţii Judecătoriei Cosntanţa. Femeia a cerut de mai multe ori suspendarea executării silite, însă cererile i-au fost respinse de fiecare dată. Se pare că suspecta închisă la Craiova ar fi avut cele mai multe probleme pentru datorii neachitate cu Asociaţia de Proprietari 176 A, reprezentată de Constantin Toma. În numeroase procese datând din 2010, asociaţia de proprietari a obţinut încuviinţare pentru executarea silită a Alinei Căulea. La începutul anului 2011, asociaţia a reuşit să-i pună poprire pe firmă, în dosarul înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa sub numărul 1676/212/2011, şi în care părţi erau Asociaţia de Proprietari 1176 A, în calitate de creditor, Alina Antoanela Căulea, în calitate de debitor, SC River Complex SRL, ca terţ poprit şi Biroul Executorului Judecătoresc Bogdan Ionică, în calitate de petent.

Martori la ucidere

procese_-__mascati_cagule.jpg

În aprilie 2011, instanţa a admis „cererea având ca obiect validare poprire formulată de către BEJ Bogdan Ionică şi creditoarea Asociaţia de Proprietari 176 A în contradictoriu cu debitoarea Căulea Alina şi terţul poprit SC River Complex SRL". Printre cei care s-au mai judecat cu Alina Antoanela Căulea pe latură civilă se mai numără Tudorel Florescu, el obţinând de asemenea în instanţă executarea silită a afaceristei, dar şi Silviu Costel Iordache. Revenind la procesul cu uciderea din culpă, acesta a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa pe data de 20 mai 2010, sub numărul 20663/212/2010, iar inculpat era Andrei Manta, în timp ce Constantin Vasile avea calitatea de parte civilă, alături de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Foarte interesant, aşa cum am precizat anterior, întâmplător sau nu, martori erau Alina Antoanela Căulea, dar şi Roland Marius Cadariu, la rândul său afacerist cu conexiuni strânse şi legături cu ancheta desfăşurată de DIICOT Craiova privind spălarea de bani.

Simuloiu şi problemele cu Compania de Drumuri

Totodată, nu este de trecut cu vederea nici traseul în instanţă al colegului de inculpare al Alinei Căulea, Marian Simuloiu. De altfel, în timp ce afaceristul se afla de aproximativ o săptămână închis la Craiova, magistraţii Judecătoriei Constanţa i-au respins cererea privind diminuarea pensiei alimentare. În rest, particularul de Constanţa avea în desfăşurare mai multe procese cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA - Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică - CESTRIN. Mai exact, este vorba despre trei astfel de litigii, ce privesc plângeri contravenţionale formulate de Simuloiu în contradictoriu cu CNADNR şi care urmează să fie judecate de magistraţii constănţeni începând cu data de 9 aprilie. Şi Adrian Cristian Cârcea, de asemenea suspect în „lotul Craiova", a avut parte de procese în instanţele constănţene, chiar dacă „aventura" sa în sala de judecată a debutat abia la începutul acestui an. Numele lui Adrian Cristian Cârcea figurează în dosarul cu numărul 2322/212/2012 al Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, ce are ca obiect o suspendare provizorie, solicitată de acesta în contradictoriu cu SC Suport Colect SRL. Din nefericire pentru Cârcea, pe data de 1 februarie judecătorii au anulat cererea ca insuficient timbrată. Al doilea proces al său este tot cu SC Suport Colect SRL, afaceristul constănţean contestând în faţa instanţei executarea silită demarată de reprezentanţii acestei firme. Pe data de 28 februarie dosarul a fost amânat şi urmează să se judece pe 10 aprilie.

Presupus complice, cu mandat de arestare

Ultimul la rând, Marian Ghena a avut şi el patru procese, întâmplător sau nu, tot cu Compania de Drumuri. Litigiile sale cu CNADNR au început în 2008, când Compania l-a dat în judecată, solicitând emiterea unei somaţii de plată, însă cererea a fost respinsă de instanţă. Litigiile au continuat şi pe parcursul anilor următori, iar în iunie 2010, Compania de Drumuri a cerut să fie investită cu formulă executorie sentinţa civilă obţinută împotriva lui Ghena, demarând astfel procedura de executare silită a afaceristului constănţean, pentru datorii neachitate. Potrivit DIICOT, Alina Antoanela Căulea, Marian Simuloiu, Adrian Cristian Cârcea, Marian Ghena, dar şi Ion Daniel Dima şi Petre şi Viorel Sidău ar fi suspectaţi de constituire de grup infracţional organizat, făcând parte dintr-o grupare ce s-ar fi axat pe sustragerea bunurilor pe care le transportau prin diverse societăţi de transport, pe ruta Constanţa - Craiova. Alături de cei şapte constănţeni, DIICOT Craiova a cerut şi arestarea lui Marian Cimpoeru, solicitarea fiind admisă de judecătorii craioveni la sfârşitul săptămânii trecute, iar mandatul de arestare pentru Cimpoeru fiind valabil de la data prinderii acestuia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii