Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Președintele Klaus Iohannis și ministrul apărării franceze, Florence Parly, prezenți la baza militară de la Mihail Kogălniceanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

06 Mar, 2022 12:19 2832 Marime text
Soldați Kogalniceanu Foto ZIUA de Constanța
  • Președintele României, Klaus Iohannis, susține duminică, 6 martie 2022, o alocuțiune la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, anunță Administrația Prezidențială.

Astfel, vizita președintelui va începe cu ora 13.00.   

Alături de el vor fi ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu și ministrul apărării franceze, Florence Parly. 
 

 Din Gruparea de Răspuns NATO fac parte 400 de francezi și 300 belgieni.

Mai sunt dislocați soldați din Romania, Germania și Italia.


"Această vizita are loc in clipe grele si dureroase. In urma cu 4 zile aviata a fost greu incercata si a pierdut 8 militari. Transmit condoleanțe familiei îndurerată si întreg respectul fata de cariera lor profesionala" -Klaus Iohannis

Se tine un moment de reculegere.

Bine ati venit in România", le-a transmis soldaților președintele. El a vorbit in romana, engleza, franceza, germana si italiană.

„Agresiunea militara declansata de Fed. Rusiei împotriva Ucrainei afectează fundamental si dramatic NATO si securitatea globala. Au fost implementate o serie de sactiuni foarte dure impotriva Rusiei si Belarusului. In contextul acestei crize, Romania s-a mobilizat exemplar. Ma refer si la autoritati, societate civila si mediul privat. Am demonstrat compasiune si solidaritate. Am reactionat si solutionat. Facilităm eficient tranzitul, oferim cazare, masa si asistență medicala. Mai mult, am decis înființarea unui hub logistic pentru colectarea ajutorului pentru Ucraina si cetățenii ei.  Romania isi va consolida propria forta militara. Intentionam sa crestem alocarea pentru aparea prin pib de la 2 la 2,5 la suta.”-Iohannis




„Invazia Rusiei în Ucraina este cea mai gravă agresiune la securitatea Euroatlantică în ultimele decenii.
Suntem uniți în sprijinul deplin al Ucrainei și cetățenilor ucraineni.
 NATO va continua să ia toate măsurile necesare pentru a asigura securitatea și apărarea aliaților. 

Cea mai puternică alință politică și militară din lume se află aici, în România, pentru a proteja toți aliații. Un atac  asupra unuia dintre noi, va fi privit ca un atac asupra tuturor. Libertatea va învinge întotdeauna împotriva opresiunii.”-Nicolae Ciucă.

„Războiul din Ucraina a devenit o realitate la porțile României, la porțile Europei noastre. Pentru acest război este un singur responsabil- Vladimir Putin. Salut curajul și rezistența poporului ucrainean, forțele armare, forțele medicale dar și a președintelui Zelensky. Întreaga Europă are menirea de a lua parte la acest efort, dar voi sunteți în prima linie. Pentru toți cei pe care îi primiți, sunteți imaginea Europei. Azi, Ucraina luptă pentru libertate. Franța și România sunt mai mult decât țări partenere, sunt țări unite de solidaritate. Aliații nu amenință Rusia, Europa nu amenință Rusia. Noi toți trebuie să demonstrăm Rusiei unitatea nostră în apărarea aliaților. Trecem prin vremuri gerele. În calitate de Europeni, suntem mândri să aparținem acestui vechi continent al culturii și istoriei. Vă asigurăm că Franța va fi mereu alături de aliata noastră, România. ”-Florence Parly. 




Soldați Kogalniceanu Foto ZIUA de Constanța



Soldați Kogalniceanu Foto ZIUA de Constanța








Mai multe imagini în galeria foto.



















Avionul Antonov care, în timpul festivităților militare de la baza Mihail Kogălniceanu, a adus tehnica militară din Franța, foto: ZIUA de Constanța




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii