Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lasat fara permis de politistii brasoveni Mironescu, „condus" de nevasta, in vacanta

ro

29 Mar, 2010 03:20 2988 Marime text

cap_3.jpgDupă ce a rămas fără permis de conducere, politicianul a citit trei cărţi, în timp ce soţia sa a preluat volanul

Pedelistul Laurenţiu Mironescu a rămas fără carnet de conducere de sărbătorile de iarnă. Prins după ce a depăşit linia continuă de către poliţiştii din localitatea braşoveană Ghimbav, Mironescu a fost nevoit să-şi lase soţia, pe Adriana Avram, să conducă tot drumul spre Franţa şi înapoi, adică peste 4.000 km. În tot acest timp, politicianul s-a relaxat şi, spune el, a citit trei cărţi. În prezent, Mironescu se judecă în instanţă cu poliţiştii care i-au luat carnetul.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, sub numărul 40657/212/2009, încă de pe 21 decembrie 2009. Totuşi, pe 23 martie, instanţa constănţeană a admis excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Constanţa. Pe cale de consecinţă, a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Braşov. Cu alte cuvinte, dosarul va fi trimis pe rolul instanţei braşovene, dat fiind că fapta pe care o contestă politicianul s-a produs pe raza teritorială a judeţului Braşov. Contactat telefonic, Laurenţiu Mironescu a declarat că evenimentul nefericit în urma căruia a rămas fără permis s-a petrecut pe 5 decembrie 2009, în localitatea Ghimbav, de lângă Braşov.

laurentiu_mironescu.jpgMai „domol", în ultima vreme

Întrebat dacă poliţiştii i-au luat carnetul pentru viteză, pedelistul a negat acest aspect, motivând că „nici vorbă de viteză, sunt mai domol în ultima vreme". Politicianul a explicat că a fost oprit de poliţiştii din Ghimbav după ce a efectuat o depăşire pe banda continuă. „A fost vorba, de fapt, despre o neclaritate. Era un indicator neclar pe marginea drumului, pe care am apucat să-l văd doar cu coada ochiului şi am crezut că este un indicator ce marchează finalul interdicţiei de a depăşi, dar am înţeles greşit", spune Mironescu. Vigilenţi, poliţiştii din Ghimbav l-au tras pe dreapta pe politician şi i-au luat permisul. „A fost o întâmplare foarte nefericită pentru noi, dat fiind că eram în drum spre Franţa, iar dovada pe care mi-au dat-o de la poliţie este valabilă doar pe teritoriul ţării. Aşa că a trebuit să conducă soţia tot drumul până acolo, vreo 4.000 km", a declarat Laurenţiu Mironescu. Întrebat ce a făcut în timpul în care soţia sa a condus, politicianul a precizat că a citit trei cărţi. De asemenea, Mironescu a răspuns negativ întrebărilor noastre dacă soţia sa l-a suspectat de vreo înţelegere cu poliţiştii, pentru a se eschiva de la a conduce tot drumul până în Franţa.

„Mă căiesc sincer"

Politicianul a precizat că a contestat în instanţă sancţiunea, pentru că organele de poliţie ar fi putut să-i dea un avertisment, nu să-i ia neapărat carnetul, cu atât mai mult cu cât şi-a recunoscut greşeala, a oferit o explicaţie pertinentă, şi a avut o atitudine cuviincioasă. „I-am vorbit frumos poliţistului, i-am zis că mă căiesc sincer şi îmi recunosc greşeala. Am avut o explicaţie adevărată, argumentele mele au fost pertinente şi logice. Ar fi putut să-mi dea un avertisment, nu să-mi ia carnetul", a declarat Mironescu. La momentul de faţă, acesta spune că dosarul a rămas oarecum fără obiect, dat fiind că permisul i-a fost suspendat numai pentru o perioadă de 30 de zile şi, în prezent, şi l-a recuperat. În acest sens, el a spus că nu intenţionează să meargă la Braşov, unde s-a mutat procesul, singurul aspect pentru care a contestat sancţiunea în instanţă fiind acela că „nu a fost corect".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • politistul vigilent 29 Mar, 2010 07:04 Depasirea liniei continue nu are niciodata justificare chiar daca soseaua este pustie.Norocul este ca in acel moment dl Mironescu nu era la timona unui vapor.Oricum,a fost un prilej de a se autodepasi.DURA LEX SED LEX