Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:42 25 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării confiscate la Agigea

ro

19 Mar, 2015 00:00 687 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în PTF Constanţa Sud Agigea din China jucării şi puşculiţe din ceramică, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 70.700 de lei, dacă ar fi originale.
 
Astfel, în data de 17 martie, în intervalul orar 11.00 - 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PTF Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. În urma controlului, au fost identificate 1.440 de seturi de păpuşi din plastic susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 43.200 de lei, dacă ar fi originale.
 
În aceeaşi zi, în intervalul orar 9.00 - 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PTF Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. În urma controlului, au fost identificate 908 puşculiţe din ceramică susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 27.500 de lei, dacă ar fi originale.
 
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţeanului chinez în vârstă de 37 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, desemnat ca împuternicit al societăţii comerciale în cauză, respectiv cetăţeanului român în vârstă de 47 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, administratorul societăţi, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate“, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii