Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucării, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

12 Mar, 2020 10:34 1515 Marime text
Jucării în valoare de peste 68.000 lei au fost confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea de către oliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 68.000 lei.
 
În luna februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat la un container sosit din China de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Buzău.
 
 În urma controlului, au fost descoperite 1440 bucăți jucării (păpuși din plastic) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, potrivit unui comunicat a Gărzii de Coastă.
 
Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 11.03.2020 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, conform sursei citate.

De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 49 de ani. Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 68.690 lei.

Sursă foto: Garda de Coastă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii