Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:35 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vom arunca România în aer!“ Jamal Ahmad Kouja şi Ahmad Ahmad Kouja, eliberaţi din arest

ro

02 Sep, 2015 00:00 945 Marime text
Jamal Ahmad Kouja şi Ahmad Ahmad Kouja, ambii, cetăţeni sirieni cu drept de şedere în România, au părăsit arestul. Ieri, judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa, a dispus ca cei doi să fie plasaţi în stare de arest la domiciliu. Hotărârea este definitivă.

Amintim că Jamal Ahmad Kouja şi Ahmad Ahmad Kouja sunt acuzaţi de trafic de migranţi, primul, în calitate de autor, iar al doilea, în calitate de complice. Conform procurorilor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, „în noaptea de 23/24 august 2015, după ora 1.15, organele de poliţie de frontieră i-au depistat pe cei doi inculpaţi înlesnindu-le fraţilor lor, migranţii Ahmad Kouja Mahmud şi Ahmad Kouja Mohamad, tot cetăţeni sirieni, trecerea ilegală a frontierei bulgaro-română în zona oraşului Negru Vodă din judeţul Constanţa“. „Primul dintre inculpaţi a fost depistat în punctul de trecere a frontierei Negru Vodă, între Bulgaria şi România, având în autoturismul condus bunuri şi acte de identitate ale celor doi fraţi migranţi, după ce îi transportase cu autoturismul prin Bulgaria până la frontiera românească, iar al doilea inculpat a fost depistat pe raza oraşului Negru Vodă, în timp ce patrula cu alt autoturism în apropierea graniţei, după miezul nopţii (adică exact atunci când cei doi migranţi au fost observaţi prin sistemul camerelor cu termoviziune trecând ilegal pedestru peste frontiera terestră), aşteptând să îi preia pe fraţii săi migranţi şi să îi transporte cu autoturismul spre Bucureşti“, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că, în timpul audierilor, unul dintre indivizii cercetaţi de procurori ar fi ameninţat: „Vom arunca România în aer şi o vom rade de pe faţa pământului, dacă vom considera necesar, pentru a ne răzbuna!“.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii