Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:53 26 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpată alături de Constantinescu, parte vătămată împotriva şefului CJC Felicia Tăicuţu a pierdut procesul intentat Curţii de Conturi (rechizitorii)

ro

18 May, 2015 00:00 1973 Marime text
Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, a pierdut procesul intentat Curţii de Conturi a României.
 
Pe data de 9 februarie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 694/118/2015, având ca obiect „anulare act administrativ“, cauză în care Felicia Tăicuţu a avut calitatea de reclamant. Asta în timp ce Curtea de Conturi a României şi Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi Constanţa au fost pârâte.
 
La termenul de vineri, instanţa a admis excepţia lipsei calităţii procesuale pasive invocată de pârâte. Pe cale de consecinţă, Tribunalul a respins acţiunea formulată de reclamanta Felicia Tăicuţu în contradictoriu cu pârâtele Curtea de Conturi a României şi Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi Constanţa, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală pasivă.

Inculpat

Fostul director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa este judecat la Curtea de Apel Bucureşti într-un dosar în care apar mai multe persoane, printre acestea aflându-se şi Nicuşor Daniel Constantinescu, şeful CJC. În dosar, Felicia Tăicuţu este bănuită de abuz în serviciu în formă continuată (cinci infracţiuni), dar şi de constituirea unui grup infracţional organizat. Tăicuţu nu ar fi urmărit legalitatea cheltuielilor angajate de la bugetul UATJ, în cadrul programelor arătate, împrejurări care au dus la plata nelegală a sumelor de bani amintite, către RAJDP Constanţa.

Parte vătămată

Mai mult decât atât, într-un alt proces, Tăicuţu s-a constituit parte vătămată în dosarul în care Constantinescu este judecat alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, fost producător general al TVR. În rechizitoriu, procurorii DNA spun că, „la data de 8.01.2015, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a emis o dispoziţie prin care, în mod nelegal, a deposedat o persoană (Felicia Tăicuţu) de atribuţiile funcţiei de director general al unei direcţii din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, totodată retrăgându-i acesteia dreptul de acordare a vizei de control“. „Prin aceasta, inculpatul i-a provocat persoanei respective o vătămare nepatrimonială a drepturilor şi intereselor legitime privind exercitarea atribuţiilor unui post pe care îl ocupase prin concurs, cât şi o pagubă patrimonială reprezentată de diminuarea salariului“, se mai arată în documentele oficiale.

Citeşte şi

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)


În locul Feliciei Tăicuţu
Georgeta Blacioti, noul şef al Direcţiei Economico-Financiare din CJC (documente)

Ti-a placut articolul?

Comentarii