Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Felicia Tăicuţu a pierdut procesul intentat Consiliului Judeţean Constanţa

ro

30 Oct, 2020 00:00 1212 Marime text
  • În dosarul directorilor din CJC, Felicia Tăicuţu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

Tribunalul Constanța s-a pronunțat ieri în dosarul (1388/118/2020) în care Felicia Tăicuţu, fostul director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, a dat în judecată Consiliul Judeţean Constanţa! Dosarul are ca obiect „litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)“.


Ieri, judecătorii au respins ca nefondată acțiunea Feliciei Tăicuţu, însă hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța.
 

Parte vătămată

De precizat că într-un alt dosar, Felicia Tăicuţu s-a constituit parte vătămată! Este vorba despre cauza în care Nicușor Constantinescu, fostul președinte ala CJC, este judecat alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, fost producător general al TVR.

În rechizitoriu, procurorii DNA spun că, „la data de 8.01.2015, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a emis o dispoziţie prin care, în mod nelegal, a deposedat o persoană (Felicia Tăicuţu) de atribuţiile funcţiei de director general al unei direcţii din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, totodată retrăgându-i acesteia dreptul de acordare a vizei de control“. „Prin aceasta, inculpatul i-a provocat persoanei respective o vătămare nepatrimonială a drepturilor şi intereselor legitime privind exercitarea atribuţiilor unui post pe care îl ocupase prin concurs, cât şi o pagubă patrimonială reprezentată de diminuarea salariului“, se mai arată în documentele oficiale.

Pe data de 4 mai 2018, în acest dosar, Tribunalul Constanţa a decis obligarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu la plata sumei de 1.392 lei daune materiale şi 10.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii, daune morale, către partea civilă Felicia Tăicuţu. În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Galaţi.

Într-un alt caz, cunoscut generic drept „Dosarul directorilor din CJC“, Felicia Tăicuţu s-a ales trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de şase ani. În acest proces, Nicuşor Constantinescu a primit zece ani de închisoare.


Citeşte şi:

Directori din CJC și oameni de afaceri, condamnați definitiv. S-a cerut rejudecarea dosarului! Care este răspunsul judecătorilor de la Înalta Curte

Procurorul Constantin Conortos, de la DNA Constanța, i-a trimis în judecată pe Decebal Făgădău și pe Radu Mazăre
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii