Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:46 16 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean, dat în judecată de Felicia Tăicuţu. Azi, primul termen

ro

06 Aug, 2020 00:00 1067 Marime text
 
  • Dosarul are ca obiect „litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)“. 
 

Azi, la Tribunalul Constanța va avea loc primul termen în dosarul (1388/118/2020) în care Felicia Tăicuţu, fostul director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, a dat în judecată Consiliul Judeţean Constanţa! Dosarul are ca obiect „litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)“. 
 
Într-un alt dosar, Felicia Tăicuţu s-a constituit parte vătămată în dosarul în care Nicușor Constantinescu, fostul președinte ala CJC, este judecat alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, fost producător general al TVR.
 
În rechizitoriu, procurorii DNA spun că, „la data de 8.01.2015, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a emis o dispoziţie prin care, în mod nelegal, a deposedat o persoană (Felicia Tăicuţu) de atribuţiile funcţiei de director general al unei direcţii din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, totodată retrăgându-i acesteia dreptul de acordare a vizei de control“. „Prin aceasta, inculpatul i-a provocat persoanei respective o vătămare nepatrimonială a drepturilor şi intereselor legitime privind exercitarea atribuţiilor unui post pe care îl ocupase prin concurs, cât şi o pagubă patrimonială reprezentată de diminuarea salariului“, se mai arată în documentele oficiale.
 
Pe data de 4 mai 2018, în acest dosar, Tribunalul Constanţa a decis obligarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu la plata sumei de 1.392 lei daune materiale şi 10.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii, daune morale, către partea civilă Felicia Tăicuţu. În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Galaţi.
 

Condamnare 

 
Alt proces! În noiembrie 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a 19 inculpaţi (persoane fizice şi juridice), în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. Printre inculpaţii cauzei s-au numărat Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico - Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În luna iulie 2016, Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, a dictat în acest dosar peste 70 de ani de închisoare. Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a luat 15 ani de închisoare, iar Felicia Tăicuţu a luat trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de şase ani.
 
Pe data de 11 iulie 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis condamnarea definitivă a inculpaţilor din prezenta cauză. Nicuşor Constantinescu a primit zece ani de închisoare. Felicia Tăicuţu s-a ales trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de şase ani.
 
Citeşte şi:
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii