Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:28 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I se va permite să revină în fruntea CJC? Nicuşor Constantinescu, din nou în faţa judecătoarei Iulia Cezara Suciu (rechizitoriu)

ro

17 Nov, 2015 00:00 1010 Marime text


Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), se va afla, astăzi, în atenţia Iuliei Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa.
 
Şeful CJC a solicitat, prin apărătorul său, revocarea controlului judiciar. Cererea a fost formulată în dosarul în care Nicuşor Constantinescu este judecat alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui CJC şi producător general al TVR.
 
Când i-a fost acordat ultimul cuvânt, şeful CJC a precizat că nu are nimic de declarat.
 
Alături de Constantinescu şi de Zgabercea, în prezenta cauză au mai fost deferiţi Justiţiei Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, şi Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Culturală Thalia.
 
Cât timp se află sub control judiciar, Nicuşor Daniel Constantinescu nu are voie, printre altele, să exercite funcţia de preşedinte al CJC.
 
Iulia Cezara Suciu este magistratul care l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu la 3,6 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu în formă continuată, în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa. Sentinţa nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. De menţionat că Iulia Cezara Suciu a formulat, în data de 12 noiembrie, o nouă cerere de abţinere, însă solicitarea a fost respinsă. 

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii