Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:43 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant în sediul ISU Dobrogea O „doctoriţă” a ajuns în arest după ce a primit bani de la pompierii militari

ro

23 Aug, 2013 00:00 1633 Marime text
Un bărbat de 30 de ani a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa după ce, spun anchetatorii, ar fi încercat să-l înşele pe inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, colonelul Viorel Jianu. Totul a început după ce comandantul pompierilor militari a primit un telefon de la o persoană care se recomanda a fi doctoriţă în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie din Palazu Mare. „Femeia”, care în realitatea era bărbat, i-ar fi cerut colonelului Viorel Jianu suma de 270 de lei, chipurile pentru a achiziţiona mai multe medicamente. Din câte se pare, „bărbatul-doctoriţă” s-a delegat să ridice banii de la pompieri, unde a fost prins în flagrant. Cel în cauză a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, solicitare însuşită de magistraţi.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat, ieri, că „la data de 21 august, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi de către colonelul Jianu Viorel, şeful I.S.U. Dobrogea, cu privire la faptul că o persoană necunoscută l-a contactat telefonic, declarând verbal ca este medic în cadrul unui spital din Constanţa, solicitând o sumă de bani pentru un tânăr care urmează un tratament medicamentos”.

„În urma verificărilor efectuate de către şeful ISU Dobrogea s-a constatat faptul că persoana care sunase nu era medic în cadrul niciunui spital din Constanţa, motiv pentru care acesta a sesizat poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa. O echipă formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Biroului de Investigaţii Criminale - Poliţia Municipiului Constanţa a intervenit şi l-a prins în flagrant pe Roberto Nelu M., de 30 de ani, din Constanţa, în timp ce primea o sumă de bani de la reprezentanţii ISU Dobrogea”, conform Poliţiei Constanţa. Organele de anchetă continuă spunând că, „în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că suspectul mai solicitase şi primise diferite sume de bani şi de la alte persoane”.

După cum arătam şi mai sus, Judecătoria Constanţa a decis arestarea preventivă a celui care ar fi vrut să-l înşele pe şeful ISU Dobrogea, pentru 29 de zile, însă mandatul nu este unul definitiv, el putând fi atacat la Tribunalul Constanţa. Bărbatul nu se află pentru prima dată în atenţia magistraţilor din Constanţa. La data de 12 iunie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa l-au reţinut şi propus spre arestare pe individ, însă propunerea a fost respinsă ca neîntemeiată de judecători. De asemenea, magistraţii au respins ca nefondată cererea de luare a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara, formulată de inculpat, prin apărător desemnat din oficiu. În recurs, Tribunalul Constanţa a admis acţiunea declarată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa şi a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea în care locuieşte (sat Rădoieşti - Vale, judeţul Teleorman) pe o perioadă de 30 zile, de la 14.06.2013 la 13.07.2013.

Ti-a placut articolul?

Comentarii