Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmă cu sediul în camera 2 a Hotelului Victoria Asociaţii unei societăţi din Mamaia, cercetaţi pentru evaziune fiscală

ro

31 Jul, 2014 00:00 5215 Marime text
Un bărbat de 53 de ani şi o femeie de 25 de ani, în calitate de administrator, respectiv asociat al unei societăţi comerciale din Constanţa, sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, cele două persoane nu au înregistrat în contabilitatea societăţii mai multe sume de bani, provenite din diverse activităţi.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa susţin că cele două persoane nu au înregistrat în contabilitatea societăţii suma de 138.500 de lei, provenită din organizarea de evenimente festive în cursul anilor 2013 şi 2014. Anchetatorii mai susţin că, în perioada octombrie - decembrie 2013, bărbatul ar fi ascuns adevărata sursă a sumelor creditate, bănuindu-se că acestea ar fi provenit din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. A fost, astfel, cauzat un prejudiciu la bugetul statului, în cuantum de 245.000 de lei. Cei doi ar fi reţinut şi nu ar fi virat în termen de 30 de zile de la scadenţă contribuţiile cu reţinere la sursă, în valoare de 123.399 de lei, mai susţin poliţiştii.

Cum se numeşte firma în cauză şi cu ce se ocupă

Potrivit unor surse, societatea în cauză este SC L&SIROM SRL, cu sediul în Mamaia, la Hotel Victoria, camera 2, şi are ca obiect de activitate „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Cele două persoane aflate în vizorul oamenii legii sunt cetăţeanul italian Patrizio Tofani, de 53 de ani, care apare ca asociat în această firmă, şi Andreea Elena Peţeanu, de 25 de ani, din Mangalia, în calitate de administrator şi asociat al acestei firme. De asemenea, potrivit Registrului Comerţului, Andreea Elena Peţeanu mai este asociat şi administrator în firma TOR Partners SRL, cu sediul în Năvodari. Patrizio Tofani mai este asociat în firma Margine Engine Services SRL, cu sediul în Năvodari. Totodată, cetăţeanul italian mai figurează ca administrator al Complexului Hotelier Victoria SRL şi al Ironvid SRL, ambele firme din Mamaia, al TD Group Romania SRL, care este radiată şi figura cu sediul în Craiova, şi al TD Group Romania SRL, cu sediul în staţiunea Mamaia.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Precizăm că redactorii cotidianului ZIUA de Constanţa au încercat să obţină un punct de vedere oficial din partea persoanelor implicate. Până la închiderea ediţiei, nu am primit însă un răspuns. Menţionăm că, în cazul în care vom obţine poziţia oficială a celor doi asociaţi, o vom publica în paginile cotidianului ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii