Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Femeie din Brazilia depistată pe Aeroportul Otopeni cu peste un kilogram de droguri în stomac

ro

18 Feb, 2022 14:09 1693 Marime text
O femeie din Brazilia a fost depistată pe Aeroportul Otopeni cu aproximativ 1 kg de droguri ingerate în stomac

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în baza analizelor de risc, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Henri Coandă, în colaborare cu lucrătorii vamali, au depistat o femeie, cetăţean brazilian, care a încercat să introducă în ţară aproximativ 1 kg de cocaină ingerată în stomac. În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

„La data de 17.02.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei inculpate  cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 14.02.2022, persoana în cauză s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă și, în urma controalelor dar și a analizelor de risc efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, a rezultat suspiciunea că aceasta a ingerat droguri în vederea introducerii acestora pe teritoriul României. În acest context, inculpata a fost transportată la un spital unde, în perioada 15 - 17.02.2022, a eliminat cantitatea totală de aproximativ 1 kilogram de substanță vâscoasă ce conținea cocaină“ - au precizat poliţiştii de frontieră.


În cursul zilei de astăzi, inculpata va fi prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul I.G.P.F. – Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București - Otopeni, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al lucrătorilor din cadrul Direcției Generale a Vămilor - Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Otopeni Călători.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

UPDATE: Oficial de la Poliţia Română

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală - Secția de Combatere a Traficului de Droguri, au desfășurat activități procedurale, într-o cauză privind combaterea traficului internațional de cocaină.

Din cercetări a reieșit că, în ziua de 14 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Punctului Poliției de Frontieră „Henry Coandă” au oprit, pentru control, pe Aeroportul Otopeni, o femeie, în vârstă de 47 de ani, de cetățenie braziliană, după ce călătorise pe ruta Sao Paolo – Zurich -  București.

În urma examinării acesteia cu aparatul cu raze X, s-a constatat că, în interiorul abdomenului, avea corpuri străine, fapt pentru care s-a dispus, de către procurorul de caz, efectuarea unei examinări fizice la un spital din București.

După internare și aplicarea procedurilor medicale, au fost indisponibilizate 30 de capsule, cu pastă de cocaină, în greutate totală de aproximativ 1 kilogram. 

De asemenea, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 2 telefoane mobile, 2 cartele sim, 500 de euro și 300 de dolari.

După audiere, în seara de 17 februarie a.c., procurorul de caz a dispus reținerea și formularea propunerii de arestare preventivă, pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Persoana bănuită a fost introdusă în arestul central al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

În astfel de cazuri, există pericolul spargerii capsulelor, caz în care, dacă nu se intervine medical de urgență, există pericolul decesului.

În cauză, cercetările sunt continuate.  

Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii