Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeie de 44 de ani din București, violată de mai mulți tineri într-un bar din județul Argeș! Suspecții au filmat totul

ro

06 Jan, 2024 14:35 6798 Marime text
Foto: IPJ ArgeșÎn urma apariției în spațiul public a unor imagini ce ilustrează activitate sexuală explicită ce ar fi avut loc în incinta unui local de pe raza orașului Costești la începutul anului, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Costești s-au sesizat din oficiu și desfășoară cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul a avut loc și luarea măsurilor legale care se impun.

Potrivit IPJ Argeș, până la acest moment au fost audiate mai multe persoane în legătură cu aspectele ce fac obiectul filmării, cercetările fiind în desfășurare, pentru administrarea probatoriului necesar în vederea stabilirii situației de fapt și a tragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost înregistrat inițial un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri_, conform art. 375 din Codul Penal, în care _polițiștii desfășoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești.

Ușterior, în urma administrării de probatoriu și audierii mai multor persoane, a fost extinsă urmărirea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

„Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2024, un tânăr de 22 de ani, din Costești, ar fi invitat o femeie de 44 de ani, din București, cu care avea o relație de prietenie, să se deplaseze la un local de pe raza orașului Costești, unde cel în cauză, împreună cu alți doi bărbați, de 37 și 44 de ani, profitând de starea de vulnerabilitate a victimei, care consumase în prealabil alcool, ar fi întreținut relații sexuale cu femeia, fără acordul acesteia și în ciuda opunerii sale“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Argeș.


În seara zilei de 5 ianuarie, în urma administrării probatoriului, tânărul de 22 de ani, precum și ceilalți doi bărbați, de 37 și 44 de ani, toți din Costești, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 6 ianuarie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

„Precizăm că efectuarea urmăririi penale, punerea în mișcare a acțiunii pe ale sau dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape și activități de urmărire penală, reglementate de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfășurări a procesului penal, activități ce nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții IPJ ARgeș.

Citește și: 

Bărbat de 46 de ani suspectat că ar fi violat o adolescentă instituţionalizată într-un centru destinat protecţiei copilului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii