Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Buletin de presă

ro

21 Sep, 2023 16:54 581 Marime text
Reținut și arestat preventiv pentru viol și lipsire de libertate în mod ilegal

În ziua de 19 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de aproximativ 80 de ani, din comuna Moșoaia, ar fi fost constrânsă de un consătean să întrețină raporturi sexuale, iar ulterior săvârșirii faptei, cel în cauză nu i-ar fi permis victimei să părăsească locuința timp de mai multe ore.
Din cercetările efectuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, s-a stabilit că în cursul zilei de 17 septembrie a.c., un bărbat de 62 de ani, din Moșoaia, ar fi agresat fizic și constrâns o femeie de aproximativ 80 de ani să întrețină raporturi sexuale, după care nu i-ar fi permis victimei să părăsească locuința timp de mai multe ore.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal, conform art. 218 și 205 din Codul Penal.
După administrarea probatoriului, în ziua de 19 septembrie, bărbatul de 62 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
În ziua de 20 septembrie, cel în cauză a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești în fața instanței competente, iar Judecătoria Pitești a dispus arestarea preventiv pentru 30 de zile.
Bărbatul a fost încarcerat.
Recomandări din partea polițiștilor argeșeni, adresate în special categoriilor de persoane cu risc crescut de victimizare din punct de vedere al vârstei (cum ar fi persoane vârstnice și copii):
să nu meargă în locuința unor persoane pe care nu le cunosc, indiferent de motiv;
să nu permită accesul în locuință unor persoane pe care nu le cunosc, fără a verifica temeinic justificarea;
să anunțe imediat atunci când sunt victime ale unor infracțiuni. 
  
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești

În ziua de 20 septembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Tot în cadrul activităților din ultimele 24 de ore, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare, precum și la modul de executare a serviciului de pază, fiind verificate 8 obiective (dintre care 4 societăți cu obiect de activitate săli de jocuri de noroc).
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii de ordine publică piteșteni au aplicat, în total, 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.120 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 5 permise de conducere și retragere a patru certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 16 au fost aplicate în temeiul Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială și 61 la regimul rutier.

Acțiuni de reducere a riscului rutier

În ultimele 24 de ore, polițiștii Biroului Rutier Pitești au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a subvstanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 45 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.785 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 2 permise de conducere și retragere a 6 certificate de înmatriculare.
Dintre abaterile constatate, 7 au fost ca urmare a depășirii vitezei legale, 6 ca urmare a neutilizării centurii de siguranță și a mijloacelor speciale de retenție pentru copii, și 4 ca urmare a nerespectprii regulilor privind traversarea drumului public.

Transporta persoane contra cost, deși avea dreptul de a conduce suspendat

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 29 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
De asemenea, cel în cauză efectua transport de persoane contra-cost, pe ruta Pitești – Topoloveni, având în autoturism patru pasageri, fără a deține autorizație taxi sau copie conformă valabilă.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar certificatul de înmatriculare al autoturismului a fost retras, în vederea suspendării dreptului de a utiliza vehiculul pentru o perioadă de 6 luni.

Conducea cu viteză excesivă

Polițistii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 56 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Schitu-Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h (mai mult cu 69 de km/h față de limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențioanl cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Transporta lemne fără proveniență legală

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 30 de ani, din Bughea de Sus, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, fără a deține documente care să ateste proveniența legală și fără documente specifice de însoțire a transportului de material lemnos.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 0,800 mc de material lemnos, de esență foioase.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010R privind contravențiile silvice, materialul lemnos a cărui proveniență legală nu a fost dovedită, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung, totodată fiind aplicată și măsura complementară de confiscare a mijlocului de transport utilizat la săvârșirea faptei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii