Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:41 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Falşii poliţişti de la Antidrog, trimişi în judecată

ro

30 Apr, 2015 00:00 998 Marime text

Procurorii i-au trimis în judecată pe Selcük Mengheri, Narcis Patiş și Iulian Tudor. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Judecătoriei Constanţa. Ei sunt bănuiţi de lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj şi uzurpare de calităţi oficiale.
 
Amintim că, în data de 24.02.2015, în jurul orei 19.00, în timp ce persoanele vătămate B.A. şi R.E. se aflau în centrul localităţii Eforie Nord, au fost acostate de inculpaţii Selcuk Mengheri şi Iulian Tudor, care s-au prezentat în mod mincinos ca fiind poliţişti, folosindu-se în acest sens de un pistol şi de legitimaţii cu insignă asemănătoare celor eliberate de poliţie, şi, sub pretextul unei depistări în flagrant, le-au percheziţionat pe persoanele vătămate, găsind asupra uneia dintre acestea cantitatea de şapte grame de canabis, după care le-au urcat în autoturismul cu care sosiseră la faţa locului şi le-au plimbat împotriva voinţei lor prin oraş, în vederea continuării presupuselor cercetări.

În această împrejurare, prin ameninţări şi constrângerea cu întocmirea unui dosar penal, inculpaţii au deposedat-o pe persoana vătămată B.A. de cantitatea de şapte grame de canabis şi, ulterior, în aceeaşi noapte, au obţinut de la aceasta suma de 2.000 de lei.

Totodată, în perioada 24.02.2015 - 16.03.2015, au indus-o în eroare pe persoana vătămată R.E. cu întocmirea unui dosar penal pentru trafic de droguri şi, prin constrângerea cu tragerea la răspundere penală, i-au solicitat să le furnizeze informaţii despre transporturi de droguri pe care ei să le intercepteze, sau să le furnizeze sume de bani, iar la data de 16.03.2015, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii, inculpatul Narcis Patiş a primit suma de 300 de euro de la persoana vătămată, fiind prins în flagrant de organele de cercetare penală.

Unul dintre tineri s-a dus la Poliție și a depus o plângere împotriva suspecților, menționând că unul dintre aceștia s-a recomandat ca fiind „Selcuk de la DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism)“. Adevărații oameni ai legii au organizat un flagrant în zona Gării Constanța, acolo unde victimele ar fi trebuit să le dea indivizilor banii ceruți. Precauți, Iulian Tudor și Selcuk Mengheri au trimis la întâlnire o „săgeată“, pe Narcis Patiș, care s-a prezentat, la rândul lui, ca fiind polițist Antidrog. Anchetatorii au descins apoi la locuințele celor trei inculpați, din localitățile Agigea și Eforie. Oamenii legii au confiscat de la indivizi cătușe, legitimații folosite pentru impresionarea victimelor și pistolul.

Citeşte şi

Victimă şi inculpat, în acelaşi dosar!: Tânăr şantajat de falşi poliţişti, reţinut pentru mărturie mincinoasă (video)

Ti-a placut articolul?

Comentarii