Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jefuit în timpul percheziţiei, în mijlocul Constanţei „Poliţişti de la Antidrog“, condamnaţi cu executare

ro

11 Apr, 2018 00:00 2895 Marime text
Doi falşi poliţişti din Constanţa au fost condamnaţi la ani grei de închisoare după ce au furat de la un cetăţean polonez suma de 50 de euro. Tot închisoare cu executare a primit şi complicele celor doi falşi poliţişti. Fapta a avut loc în zona Piaţa Unirii din municipiul Constanţa.
 
În actul de sesizare a instanţei se arată că cei doi falşi poliţişti s-au folosit fără drept de o calitate oficială ce implică exerciţiul autorităţii de stat, respectiv au pretins unui cetăţean polonez că sunt lucrători de poliţie, „acţiune urmată de îndeplinirea unui act legat de acea calitate, respectiv controlul portofelului părţii civile şi mimarea unei percheziţii corporale a acesteia, în scopul identificării unor eventuale substanţe interzise, fiindu-i sustrasă părţii civile cu această ocazie sume de 50 de euro“.
 
În faţa magistraţilor, cetăţeanul polonez a declarat că, în luna septembrie 2015, în timp ce se afla în incinta unui complex comercial, a constatat că nu avea suficienţi bani în moneda naţională, respectiv lei. Astfel, polonezul a ieşit din magazin pentru a căuta o casă de schimb valutar şi a schimba euro în lei.
 
Ieşind în exteriorul complexului comercial, polonezul a mers la o casă de schimb valutar din apropiere, însă a constatat că este închisă, moment în care a fost abordat de un cetăţean, care s-a oferit să îl conducă către o altă casă de schimb valutar.
 
„În timp ce efectuau această deplasare, de ei s-au apropiat alţi doi bărbaţi, necunoscuţi, comportamentul şi modul de vorbire al acestora creându-i convingerea părţii civile că sunt poliţişti, având în vedere că unul dintre ei i-a şi arătat, pentru scurt timp, un act ce semăna cu o legitimaţie, observând existenţa stemei României, partea civilă trăgând concluzia că ar fi «doi poliţişti de la Antidrog“. Comportamentul celor doi bărbaţi l-au determinat şi să aprecieze că bărbatul care se oferise să îl conducă la o altă casă de schimb valutar era căutat de aceştia, întrucât a prezentat o atitudine specifică unei persoane urmărite de poliţişti la momentul abordării de către aceştia din urmă.
 
Cei doi necunoscuţi, care păreau a fi poliţişti, i-au solicitat părţii civile portofelul, pentru un control de rutină, aceasta conformându-se; bărbatul care a luat portofelul a acţionat ca şi cum ar fi căutat să verifice dacă conţine substanţe interzise, după care a găsit suma de 50 de euro, pe care, după ce a verificat-o, a împăturit-o de mai multe ori şi, aparent, a reintrodus-o în portofel. În continuare, cei doi au controlat-o corporal pe partea civilă, după care, luându-l de mâini pe bărbatul ce părea suspect, au părăsit zona, după plecarea acestora, partea civilă a constatat lipsa bancnotei de 50 de euro, motiv pentru care a sesizat organele de poliţie“, se mai arată în documentele oficiale.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa, instanţă care a decis condamnarea celor doi poliţişti la aproape opt ani de închisoare cu executare. Complicele celor doi a luat aproape cinci ani de închisoare, tot cu executare.
 
În prezent, dosarul se află pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii