Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Condamnare definitivă în ultimul dosar desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa

ro

22 Apr, 2016 00:00 3365 Marime text


Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au anunţat, ieri, prima condamnare definitivă în ultimul dosar desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa.
 
Civilul Adrian Toader a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare condiţionată sub supraveghere pe un termen de trei ani, pentru dare de mită şi tentativă la înşelăciune.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Adrian Toader a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, alături de trei poliţişti: Gigi Cristian Ruşescu (bănuit de 38 de infracţiuni, dintre care 32 de trafic de influenţă, una de luare de mită, una de favorizare a făptuitorului, două infracţiuni de abuz în serviciu şi două infracţiuni de fals intelectual), Cosmin Cristian (suspectat de două infracţiuni de abuz în serviciu şi de o infracţiune de sustragere de înscrisuri) şi Paul Mihai Ciolpan, deferit Justiţiei pentru cinci infracţiuni, dintre care două de abuz în serviciu, două de fals intelectual şi una de trafic de influenţă.
 
Mai departe, în cauză au mai fost trimişi în judecată şi civilii Gigel Budur - pentru trei infracţiuni de complicitate la cumpărare de influenţă şi două de cumpărare de influenţă, şi George Guliu - pentru trei complicităţi la cumpărare de influenţă.
 
Inculpaţii anterior precizaţi sunt judecaţi în continuare de Tribunalul Constanţa.
 
Aşa cum menţionam şi în ediţiile anterioare, de-a lungul anilor, mai mulţi poliţişti trimişi în judecată în diverse dosare desprinse din mega-dosarul presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa au fost condamnaţi, dar şi achitaţi. Tot în acest context, peste 30 de lucrători ai Serviciului Rutier, cercetaţi în dosarul mai sus precizat, au fost despăgubiţi. Şi asta pentru că Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a făcut publice o serie de acte în care erau cuprinse datele cu caracter personal (CNP şi adresă completă) ale poliţiştilor şi, ulterior, au fost preluate de ediţiile online ale ziarelor şi de agenţiile de presă.
 
Edvin Osman, lucrător al Serviciului Rutier Constanţa, a fost cercetat din greşeală, el fiind despăgubit de statul român.

Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii