Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elicoptere de luptă americane, aduse la Constanţa

ro

22 Nov, 2016 07:30 3203 Marime text
Armata americană face o nouă mutare strategică importantă. Pentagonul va muta o întreagă brigadă de aviaţie în Germania, este vorba de brigada a 10-a. Important e faptul că aparatele de zbor care aparţin acestei unităţi vor ajunge pentru exerciţii în România, Lituania şi Polonia. Unele elicoptere vor rămâne definitiv în ţara noastră.
 
„Partenerul american, prin Biroul de cooperare al SUA la Bucureşti (ODC), ne-a confirmat faptul că Brigada a 10-a Aviaţie va fi dislocată în Germania şi va desfăşura exerciţii în regiunea Mării Negre şi în sprijinul operaţiunii „Atlantic Resolve”. De asemenea, elemente ale Brigăzii a 10-a vor fi dislocate şi pe teritoriul României”, a transmis Ministerul Apărării Naţionale într-un răspuns către Digi24.
 
Potrivit unor informații neconfirmate de MApN, brigada are în componenţă 60 de aeronave printre care elicoptere Chinooks, elicoptere Black Hawk şi elicoptere medicale. Acestea vor fi aduse în baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa.

Astflel, aproximativ 1.750 de soldaţi ai Brigăzii a 10-a Aviaţie ar urma să ajungă în Germania în luna martie a anului următor. Misiunea face parte din Operaţiunea Atlantic Resolve ce are ca obiectiv contracararea ameninţării venite din partea Rusiei, în special după declanşarea conflictului din Ucraina din 2014.
 
În acest context, Pentagonul şi-a sporit considerabil prezenţa de trupe şi echipament de luptă pe teritoriul statelor membre NATO din Europa tocmai pentru a preveni eventuale agresiuni ce ar putea apărea din partea Federaţiei Ruse. Doar în exerciţiul bugetar 2016, Departamentul american pentru Apărare a alocat în jur de 3,4 miliarde de dolari – triplu faţă de anul precedent - pentru securitate în Europa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii